Orang Kajang Memang Terbaik!

Puas Dan Buas Apabila Memandu Dengan Shell V-Power Racing

dalam Sponsored Post oleh

chat cam strangers IMG_3138

dejta tjej med barn Pemanduan yang selesa semestinya apabila prestasi kenderaan berada dalam keadaan tip-top barulah nak memandu pun rasa yakin dan selamat. Bila memandu dalam kawasan bandar,mahupun memandu jarak jauh, memang banyak cabarannya terutama bila waktu puncak ramai pengguna jalanraya keluar pada waktu itu.

nederlandse chatbox Bercakap pasal keselesaan apabila memandu, pengalaman aku sendiri bila nak bawa kereta mestilah akan tengok minyak kereta dulu. Manalah tahu kalau tak isi minyak awal-awal nanti tersangkung dalam kesesakan haru biru jadinya. Kalu nak isi minyak pun kena pandai pilih supaya minyak yang kita pakai kat kenderaan tu berprestasi tinggi dan terbaik untuk pemanduan jarak dekat dan jarak jauh.

kvinne søker kvinne i Notodden Nak selesa tak semestinya kena ada kereta yang mahal, tapi faktor penjagaan kenderaan dan penggunaan bahan api yang terbaik akan membuatkan perjalanan kenderaan tu rasa hebat. Kalau nak hebat, senang je, kenalah guna petrol yang berprestasi tinggi!

homme cherche femme a Beauvais Baru-baru ni aku terasa macam nak cuba minyak berprestasi tinggi pilihan ramai iaitu Shell V-Power Racing yang dah 10 tahun di pasaran. Tak pernah-pernah kereta aku boleh jalan jauh, tapi sejak pakai Shell V-Power Racing ni sampai ke JB berjalannya. Persepsi mengatakan kereta lama kesayangan aku tu tak boleh jalan jauh dah bertukar menjadi “Yes! Relek je bro!” Shell V-Power Racing kan ada.Shell V-Power Racing sebenarnya mengandungi Teknologi Ubahsuai Geseran yang sama dengan petrol Shell V-Power yang digunakan dalam kereta Formula 1 Ferrari. Komponen lapisan permukaaannya mengurangkan geseran untuk melindungi bahagian enjin yang kritikal dan selarasnya membantu membebaskan tenaga untuk mendorong pengaliran kuasa lebih cekap daripada petrol ke roda. Sebenarnya petrol Shell V-Power Racing juga direka untuk mencegah pembentukan sisa kotoran dan membersihkan enjin secara aktif dan melindungi bahagian enjin yang penting.

 

IMG_3151

Setelah seminggu menggunakan Shell V-Power Racing kat kereta aku ni, Alhamdulillah terasa lain macam je perginya berdesup pantas. Memang rasa selesa dan yang paling penting, berasaskan kehebatan Shell V-Power 97, prestasi Shell V-Power Racing dapat dipertingkatkan ke tahap yang lebih tinggi.

Pada pendapat aku la, Shell V-Power Racing ni adalah satu produk petrol yang amat cemerlang daripada Shell yang telah direka selaras dengan spesifikasi Euro4M untuk membantu enjin mencapai pembakaran yang lebih optimum.

Ini bermaksud, dengan penggunaan petrol Shell V-Power Racing, prestasi kenderaan pasti akan menjadi jauh lebih baik. Patutlah Shell V-Power Racing ni digemari muda-mudi sebab ia guna pakai di dalam kereta lumba Formula 1 Ferrari. Hampir 99% kompaun yang digunakan dalam petrol perlumbaan Shell V-Power di litar serupa dengan petrol Shell V-Power yang digunakan untuk jalan biasa, jadi kenderaan kita pun bergerak ala-ala sama macam Ferrari la nampaknya.

Walaupun aku sekadar pakai kereta lama, tak jadi masalah pun kalau nak guna Shell V-Power Racing ni sebab kereta yang lebih tua mungkin mempunyai deposit enjin ataupun kotoran yang dah lama terlekat kat enjin kereta tu, jadi bila pakai Shell V-Power Racing ni bolehlah mengelakkan kotoran terlekat kat enjin bahkan dapat mengeluarkan kotoran yang sedia ada. Dengan cara ni, Shell V-Power Racing dapat mengembalikan kuasa dan prestasi yang mungkin telah hilang. Lepas ni, kereta lama akan terasa seperti baru bila memandu.

IMG_3156

Psst: Lebih mudah kalau mengisi minyak di Shell menggunakan Shell easiGO Prepaid Card sebab setiap RM3 boleh dapat 1 Maybank Treats Points dan dapat 10% diskaun untuk produk pelincir Shell di stesen terpilih. Mudahnyaaaa!!!

Lepas ni kalau nak isi petrol, aku akan pilih Shell V-Power Racing, tak kiralah bawak kereta ke motor ke, asalkan Shell V-Power Racing. Nak cerita sikit pasal motor aku ni. Aku selalu ulang alik naik motor pergi Seremban dari Kajang, bawa motor Honda Wave je, tapi serius cakap bila pakai Shell V-Power Racing, aku rasa seronok je sebab pemanduan rasa selesa dan lancar, nak sampai ke destinasi pun cepat.Kalau sebelum ni pergi kerja ambil masa 30-40 minit tapi sekarang ni lagi cepat dalam 15-20 minit je dah sampai. Bukan sekadar menambah pecutan malah menambah pickup pada motor bila di jalan raya mahupun ketika menaiki bukit, tak lah rasa sangkut-sangkut lagi bila memandu dan bunyi bising pada motor ketika memandu pun dapat dikurangkan. Sekarang ni dah tak rasa penat walau memandu berterusan dan dah tak rasa sakit pinggang pun bila bawa motor. Memang dah tak nak pakai minyak lain dah lepas ni. Apa pun pilihan di tangan anda, cubalah Shell V-Power Racing sekarang juga di stesen Shell yang terpilih di sini.

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Kembali Ke Atas