Kini Aku Seorang Pembela Sugar Glider

como almentar o penes em casa Sebenarnya dah lama aku mengidam nak bela Sugar Glider (SG). Bukan sebab nak ikut-ikut orang bela aku pun nak bela tapi sebab SG ni sangat comel dan manja dan naluri aku sendiri yang nak sangat jaga Suggies ni. Sugar Slider atau nama Scientific Petaurus Breviceps ni semenangnya binatang liar yang sangat jinak. Itu apa yang aku research dalam Google lah.. rata-rata pembela SG ni akan cakap lepas proses diorang Taming, Bonding SG diorang akan mesra dengan tuannya. Oh aku tak sampai lagi tahap tu sebab baru je membeli SG ni semalam. Nak kasi tips Taming/Bonding pun aku tak tahu lagi.. tunggulah 5-6 bulan lagi ye..

Shasha agak malu-malu

Paar sucht Paar in Saarbrücken Shasha agak malu-malu

dimensiunea medie a penisului Semalam dengan rasa berbesar hati aku pergi ke Downtown Mines untuk beli SG pujaan hatiku.. dah lama Googling tentang SG ni so dah sampai masa mengawan aku dah tak tahan sangat nak membeli. Malam-malam buta gak pergi Downtown Mines padahal duit dalam poket tinggal RM6 je haha.. biasalah aku bukan orang kaya pun duit kais pagi makan pagi.. Tapi Alhamdulillah rezeki Allah bagi tak pernah putus.. jadi aku pinjam dulu duit akak aku.. nasib baik mood dia ok plak hari tu kasi pinjam.. haha so apa lagi terus rembat sepasang Sugar Glider

kako povecati erekciju Pakej Sugar Glider

cvičení na zvětšení prsou Harga Sugar Glider di Downtown Mines RM230 seekor.. tapi aku beli sepasang dan pakej permulaan Sugar Glider. Harganya RM550 dapat Cage (Sangkar), Makanan HWP, Bekas makanan, Bekas minuman, Sleeping Bag dan pouch bag. Pastu pouch bag yang dia bagi dalam set tu macam bag perempuan tak cantik jadi aku tambah RM10 untuk bag lain jadi semuanya RM560.

Agak mahal juga SG ni kan… ingat dah lama harga dah turun.. OK pasal harga aku tak nak kesah sangat asalkan aku dapat membela mereka itu sudah cukup best bagi diri aku. Kalau nak kira harga semahal tu dengan pahala kat akhirat esok lagi tak ternilai.. jadi pilih mana harga mahal atau pahala haha.. So aku pun baru 2 hari membela anak kesayangan aku ni.. nama pun dah diberi iaitu ShaSha dan ShuShu. Kenapa nama macam tu? ni sebab anak buah aku punya pasal haha.. ShaSha sebab si Alia tu suka sebut 1 Malaysia.. tang Malaysia tu dia punya sleng Sha (1 Meysha). ShuShu tu pulak sebab Alia bila nak mintak susu kat mak dia mesti cakap mama shushuuu.. haha melekat terus nama tu kat Suggies aku..

Sugar Glider

Masa makan..

Okeylah just nak berceloteh sikit je tentang SG baru aku ni.. Sekarang pun SG aku masih tak kenal bau tuan dia.. bila pegang asik nak crabbing tak tentu pasal.. bila aku hulur tangan buat-buat terkejut dan terus crabbing balik.. perhhh nasib baik la aku ni jenis tak lemah semangat.. sebab dari hasil pembacaan aku bila SG crabbing atau gigit atau cakar… jangan mudah terperanjat especially kalau perempuan tu sila jangan menjerit.. nanti SG akan rasa takut dan kalau lama kelamaan nanti SG naik lemak pulak sebab hanya dengan tindakkan seperti crabbing dan sebagainya tulah tabiat diorang untuk protect diri diorang.. sebaliknya sentiasakan bersama SG kalau boleh 24 jam sehari belai dia dengan penuh manja.. lama-lama nanti dia akan mesra dengan tuan punya badan.

1-2013-06-02 12.55.44

Shushu tidur je kejenye…

Cakap banyak pun tak guna sebab aku baru 2 hari bela. Nanti bila dah lama sikit aku share la apa-apa tips yang berguna..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Kini Aku Seorang Pembela Sugar Glider

  1. Fakhrul says:

    salam bro,SG aku ni katenye yg jenis garang seumur idop…ade ape2 tips utk “lembutkan hati” dye sikit tak? reply please

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *