Nak Bergalau-galau Dengan Dato Siti Nurhaliza

969628_10201097602907280_454038890_n

First time dapat berjumpa dan bergambar dengan Dato Siti Nurhaliza memang buat aku tak tidur malam. Ye lah mana tak nya dari dulu minat kat dia ni sampailah dia dah kawin dengan Dato K pun aku still minat lagu-lagu dia. Suara Siti Nurhaliza siapa yang tak pernah dengarkan? penyanyi No1 di Malaysia, Diva No1 di Malaysia dan Asia. Bangga jap jadi anak Malaysia sebab adanya Siti Nurhaliza.

Untuk pengetahuan semua muzik video lagu tebaharu beliau iaitu Galau sudah pun mula ditayangkan di khalayak ramai sejak 13 May dimana proses pembikinan video tersebut telah dilakukan di bangunan Moroccan Pavilion, Taman Botani Putrajaya yang mempunyai senibina yang sangat cantik digabungkan dengan lagu galau itu sendiri.

Ramai yang tanya aku apa maksud Galau tu okeh ini maksudnya.. Galau : kebisingan, kekacauan; bergalau terlalu ramai dan sibuk, kacau-bilau: bunyi suara orang ~ datang dari arah belakang rumah; tiada sesuatu pun dapat dikatakannya walaupun di dalam dadanya bergelora perasaan yang ~ dan bergolak ~ orang di pasar sangat ramai; fikirannya ~ fikirannya keliru; kegalauan 1. kebisingan, kekalutan: tatkala berhadapan dengan ~ berkidung-kidunglah agar sukmanya tentetam; 2. kekeliruan ~ fikiran. (Kamus Dewan – Edisi keempat).

Untung sangat dapat jumpa Siti Nurhaliza dan bergambar dengan dia… lagi untung sebab Siti nyanyi lagu Galau dan Mutiara Hati secara live depan aku haha.. jangan jeles.. ok kepada yang jeles korang jangan emo sangat sebab aku sempat rakam.. jom tengok video kat bawah ni ye.. dan jangan lupa subscribe channel Youtube aku lepas tonton.

Dato Siti Nurhaliza – Galau

Dato Siti Nurhaliza – Mutiara Hati (Solo)

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *