Arang and the Magistrate

Screen Shot 2012-12-27 at 6.24.43 AMLepas habis tengok cerita May Queen sekarang aku layan cerita Arang and the Magistrate pulak. Cerita ni dah lama dah tapi baru sekarang nak tengok. Sebab aku ni jenis suka habiskan satu cerita dulu baru tengok cerita lain. OK cerita Arang and the Magistrateni berkisahkan seorang wanita suci yang jadi hantu dihidupkan semula untuk dia mencari siapakah pembunuhnya. Tapi kalau budak-budak bawah 18 tahun rasanya kena ada bimbingan ibu bapa kot takut terpesong akidah pulak. Ada 20 episode semuanya cerita ni dan sekarang aku baru layan sampai episode 10. So kalau ada kengkawan nak tengok boleh usha kat sini ye.. huhu 🙂

Arang_and_the_Magistrate-2012-kdrama

Arang and the Magistrate / 아랑사또전 (20 Episodes)
Genre: Fantasy, Mystery, Comedy, Romance, Historical
Broadcasting Period: 2012-8-08 to 2012-10-18 (Wednesday & Thursday on MBC)

Cast: Lee Joon Ki as Eun Oh, Shin Min Ah as Arang, Yun Woo Jin as Joo Wal, Hwang Bo Ra as as Bang Wool, Kwon Oh Joong as Dol Swe, Han Jung Soo as Moo Young, Yoo Seung Ho as King of Heaven, Park Joon Gyu as King of Hell, Kim Yong Gun as Noble man Choi, Kim Kwang Gyu as Ibang, Kang Moon Young, Noh Hee Ji, Lee Sang Hun as Hyungbang

During the Joseon era in the city of Miryang, Arang (Shin Min Ah) was the pure, beautiful, goodhearted daughter of a magistrate. She grew up without a mother, and was raised by a wicked caretaker who conspired to have her be raped and ruined by a servant.

Watch Online : Maaduu.com

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *