WordPress Plugin : NuffnangX Conversations

NuffnangX Conversations WordPress plugin

Holla kepada semua pengguna WordPress Self hosting. Korang dah upgrade version WP terbaru? sekarang ni untuk makluman korang WordPress dah Version 3.5. Jadi kalau belum update tu cecepatla update ye ada beberapa perubahan pada version baru ni. Hari ni lepas buat pemantauan prestasi blog dan kemas serta check beberapa bugs yang ada aku dapati native javascript NuffnangX Conversations sebelum ni aku dah terdelete. Jadi aku pun masuk website NuffnangX untuk dapatkan balik code mereka.

Screen Shot 2012-12-16 at 1.54.40 AM

Wah wah wah.. sekarang rupanya dah ada Plugin khas untuk NuffnangX Conversations for WordPress la rupanya. Aduhai apasal lah aku ni lambat sangat tau benda ni.. kan senang sekarang bila dah ada plugin. Tak perlu lagi risau nak letak code javascript tu kat editor lagi.

NuffnangX WordPress Plugin

  • Installs NuffnangX Conversations without editing your WordPress template.
  • Automatically synchronize (imports) NuffnangX Conversations to your WordPress comments.
  • Exports your existing WordPress comments to NuffnangX Conversations.

Ok mesti ada yang tertanya-tanyakan kat mana nak download. So kalau korang pengguna WordPress Self Host boleh download plugin disini WordPress Plugin : NuffnangX Conversations. Cara lain boleh login admin panel – Plugins – Add New – Search (Nuffnangx atau Nuffnangx Conversations) – Install. Lepas install, pastikan korang active kan plugin tu. Pergi ke bahagian Comments – Nuffnangx dan masukkan NuffnangX API Key yang diberikan. Mudah je kan?

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to WordPress Plugin : NuffnangX Conversations

  1. Shahzeeq Shahren says:

    macam mana nak dapat API tu zaidn

  2. eyriqazz says:

    waahh,komen zaid berwajah baru….

  3. Shahzeeq Shahren says:

    Okay tengah tunggu ni ha

  4. Shahzeeq Shahren says:

    Okay tengah tunggu ni ha

  5. Mohd Zaid Othman says:

    Dah buat pun bro. Tengok post terbaru 🙂

  6. Mohd Zaid Othman says:

    Dah buat pun bro. Tengok post terbaru 🙂

  7. PeCo says:

    bro, camne nak import komen dari wp masuk imotiv ek..tekan semua button dah, tak berhasil. haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *