Bercuti Ke Melaka Wonderland Theme Park

Percutian kali ni lain sikit sebab dah dirancang 2 bulan sebelumnya. Aku ni jenis kalau nak pergi bercuti main redah je tapi kali ni rancang awal-awal sebab bukan aku pergi seorang tapi ramai. Semuanya adalah ahli keluarga aku, kita orang gelarkan Hari Keluarga Halimah. Semua turun padang kali ni.. nenek (Halimah), pakcik, makcik, sepupu sepapat, anak buah semua ada. Memang best percutian Hari keluarga kali ke 2 ni..

Tahun ni kita orang semua cadang terjah Melaka Wonderland Theme Park. Asalannya sebab kat sini dekat dengan KL dan harga tiket pun tak mahal sangat. Disebabkan kami semua pergi ramai jadi aku buat tempahan special direct dengan Melaka Wonderland so dapatlah 10% diskaun tiket. Kalau tak harga asal tiket RM26 Dewasa, Kanak-Kanak RM20 (Selasa-Jumaat), RM30 Dewasa, RM25 Kanak-kanak (Sabtu,Ahad, Cuti umum, Cuti Sekolah), Isnin (Tutup).

Naisss kan semua baju hijau daun.. baju pun kita orang tempah khas untuk hari keluarga ni. Siap ada logo dan nama masing-masing..  sampai je kat sini semua orang pandang.. diorang ingat rombongan mana tah.. yang penting semuanya happy.. inilah keluarga besar aku.. semua orang sporting..

Keluarga aku bergambar dengan nenek.. Uzair tak ada masa ni sebab dia ada exam..

Suka kat sini sebab ada Disabled Facilities dengan menyediakan wheelchair untuk orang kurang upaya dan wargatua. Syok nenek aku duduk kat kerusi roda ni.. Aku nak ucap terima kasih kepada staff Melaka Wonderland iaitu Hafizah (yang tolong aku buat booking tiket) dan Zulaika (gambar diatas) yang banyak membantu segala urusan percutian keluarga ini. Diorang sangat friendly dan sportinglah..

Banyak permainan kat sini semuanya air lah dah nama pun taman tema air sesuai untuk semua peringkat umur. Untuk kanak-kanak dan dewasa.. dewasa boleh masin gelongsor air yang serius menakutkan.

Kembali ke zaman kanak-kanak.. dulu main gelongsor ni kat taman permainan.. sekarang nak main tak boleh dah.. dah besar dan gemuk.. so datang melaka wonderland ni boleh main sampai lebam..

Seronok nampaknya mak aku (Zaraaluwi) dengan sepupu (Rauf).

Sesuai dengan konsep percutian keluarga, disini turut menyediakan hiburan seperti tarian poco-poco, gangnam style, chicken dance dari maskot-maskot Melaka Wonderland serta orang ramai boleh berkaraoke disini.

Bila waktu tengah hari orang mula ramai.. so nak main gelongsor pun kena beratur panjang.. jadi kami turut pergi mandi kat Big Wave.. bila tengok satu kelompoh penuh pakai baju hijau daun pisang tu haa tu keluarga kami lah.. senang nak cari kalau hilang.. haha

Teringin nak main benda alah ni.. tapi takut bila aku masuk meletop pulak haha..

Sebelum balik bergambar dulu dengan maskot Melaka Wonderland.. huhu pandai diorang ni menari Gangnam Style .. i looiikeeeee

Percutian Keluarga Halimah 2012. Memang best siutt.. next time kita bercuti luar negara pulak ye.. Ok next post aku cerita apa yang ada kat Dinasour Park pulak..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Percutian and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Bercuti Ke Melaka Wonderland Theme Park

  1. titan says:

    seronok plak tengok gambar korang ni. hoho..

  2. Melaka sememangnya banyak tempat yang menarik. Itulah sebabnya di musim-musim cuti terutamanya cuti sekolah Melaka dipenuhi dengan pelancong. Jadi kalau anda ingin bercuti di Melaka dan perlukan homestay samada di bandar Melaka atau Ayer Keroh boleh hubungi saya untuk tempahan.

  3. KY says:

    looks like a load of fun! bestnya kalau makan cendol lepas main air

  4. eyriqazz says:

    fuhhh..meriah broo….

  5. Mohd Zaid says:

    Homestay Kesidang > thanks info.. next kalau pergi lagi saya call ok..

  6. Mohd Zaid says:

    KY > memang fun bro.. ye loh.. makan cendol di melaka tapi dimana ye?

  7. Mohd Zaid says:

    eyriqazz > cuti dengan keluarga bro.. memang meriah jadinya haha..

  8. Mohd Zaid says:

    titan > memang seronok… moh la bercuti ke sini ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *