Tips Elak Lupa Tempat Letak Kereta

20121119-184826.jpg

Tentu korang pernah kehilangan kenderaan di dalam bangunan pusat membeli belah kan? Macam aku juga yang jenis pelupa ni kekadang sampai hilang akal mencari kereta sendiri.

Sebagai contoh aku pernah parking kereta kat bangunan yang besar dan setiap tingkat hampir sama je situasinya. Pernah sekali aku sampai ingat kereta aku dah kena curi tapi bila check cctv kat bangunan tu rupanya aku tersalah tingkat.

Cara yang paling mudah aku buat sekarang adalah lepas je parking kereta terus aku ambil gambar. Bangunan di Malaysia ni rasanya semua ada diorang letak nombor dan level. So mudah je kan lepas parking kereta terus snap gambar pakai smartphone korang.

20121119-185317.jpg

Itulah cara paling mudah. Kalau nak cara lain pun ada boleh download apps yang melambak kat apps store dan banyak juga apps untuk pengguna Android.

Kalau datang dengan aweks boleh juga suruh awekz korang tu berposing sekali macam gambar kat bawah ni. Hoho lepas ni model aku tu mesti minta bayaran la hhaha..

20121119-185645.jpg

Ok itulah je tips nya.. Ok tak mau merepek lagi… Sharing is caring.. Selamat bershopping dan jangan lupa kereta anda.. Chioooww

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Tips and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *