Pagar Rumah Dengan Air Yasin

Hari tu aku makan kat satu restoran Mamak berdekatan dengan rumah, masa tu waktu pagi dan kebiasaannya kedai tu memang tak ramai orang. So masa menunggu roti telur aku siap tiba-tiba orang kat sebelah meja aku ni baca Yasin. Pelik gak kenapa la tiba-tiba orang yang macam ustaz tu baca yasin kuat-kuat dan ada satu botol air mineral depan meja dia. Tak lama lepas tu aku tengok tuan punya kedai tu ambil air yasin yang baru lepas ustaz tadi baca dan siram sekeliling kedai dia. Mungkin dia nak buat pagar kedai la kot aku tak berapa pasti apa tujuan dia.

So aku ada rasa sedikit kemusykilan, boleh ke aku langkah air bacaan yasin tadi yang telah direnjis disekeliling kedai tu. Takut la juga kalau-kalau ianya salah. Rasanya tak salah kalau aku tanya kat orang yang lebih faham tentang agama dari tak tahu langsung. So pagi tadi aku pergila tanya kat FB Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood. Alhamdulillah dia pun balas pertanyaan aku tu.. jawapan yang simple tapi aku fahamlah sikit-sikit. Ustazah balas “wkslm,semuanya boleh dibuat” so maknanya memagar rumah/kedai dengan bacaan air yasin serta melangkah air tersebut tidak salah dari sisi agama. Wallahualam.

Terima kasih la kat Ustazah Siti Nor Bahyah sebab sudi jawab persoalan aku tu. Harap dikongsikan bersama-sama pembaca blog mohdzaid.com ni juga. Sekian ~ Salam Semanis Kurma

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pagar Rumah Dengan Air Yasin

  1. Blog Sensasi says:

    syabas zaid…langkah bijak tanya pada yg pakar…baru kemuskilan jawapan yg pasti

  2. Mohd Zaid says:

    Blog Sensasi > kenalah tanya yang pakar kalau ada sebarang kemyuskilan tentang agama 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *