Nak Beli iPhone 5 Atau Samsung Galaxy S3?

Baca edisi mobile di : http://www.nuffnangx.com/l/WbHB22B

Sejak dua menjak ni terbayang-bayang nak beli smartphone baru. Sekarang ni aku masih lagi pakai iPhone 3GS yang boleh dikatakan sudah ketinggalan zaman tuh. Al-maklumlah bukan orang kaya untuk tukar handphone selalu. Dalam fikiran dah terfikir nak beli iPhone 5 bila dah sampai ke Malaysia nanti. Kenapa yek? bila dah pakai iPhone, iPad, Mac susah betul nak bertukar ke brand yang lain? ermmm ntah la aku pun tak tau nak cakap apa. Tapi aku memang suka gila kat iPhone 5 ni. Bagi mereka yang dah ada iPhone 4s rasa macam tak berbaloi kot untuk dapatkan iPhone 5 sebab functionnya lebih kurang je… tapi macam aku ni yang masih pakai iPhone 3gs ni memang dah patut tukar yang baru pun.

Tadi aku try usha kat Youtube tengok diorang try drop test kat iPhone 5 dan Samsung Galaxy S3. Ternyata iPhone 5 lebih kebal dari Galaxy S3.. tapi tak pastilah betul ke tak diorang ni.. rasanya macam betul kot?.. iPhone 5 bila di campak cuma calar sikit dan kemek kat tepi-tepi berbanding Galaxy S3 yang retak di screen dan kemek. Ermmm memang confirm lah aku akan ambik iPhone 5 nanti. Bila lah agaknya nak sampai ke pasaran Malaysia kan?

Kalau ada orang nak sponsor iPhone 5 pun best jugak. Tapi nanti nak try lah usha mana-mana contest yang ada hadiah iPhone 5. Mana tau boleh menang lagi macam dulu kan haha.. doakan je la ye.. Apa kata korang semua tengok video drop test iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 kat bawah ni.. 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=6M5q5TRuAsY

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Nak Beli iPhone 5 Atau Samsung Galaxy S3?

  1. ellanadjla says:

    Agaknya kalo keluar strawberry pon still pandang apple jugek hahahaha.. Ni pon tgh plan mcm nk online dr us hahaha tahap xmampu tahan nk genggam dh parah ????

  2. Mohd Zaid Othman says:

    Uihh parah tu hihi. Sy nak tunggu sampai malaysia je baru beli. Nak beli skrg duit tak cukup lagi haha

  3. ellanadjla says:

    Sbb direct dr sana murah yg xunlock lg tu yg gatal tgn sgt hahahaha.. Kalo dh beli dulu sila bt review yg best2.. Yg xbest simpan hahahaha

  4. Mohd Zaid Othman says:

    Haha ok no problem ella 🙂

  5. ellanadjla says:

    Hidup apple utk buahbuahan :p

  6. James says:

    No Swap!!!nNo COD!!!nniPhone 5 (Wholesales).n64GB-$500USDn32GB-$470USDn16GB-$450USDnnAPPLE IPHONE 4S/ 5 nAPPLE IPAD MINI 3/4nNOKIA LUMIA 900 SERIESnSAMSUNG GALAXY S4/ S3/ NOTE nBLACKBERRY Z10 / BB Q10nBLACKBERRY PORSCHE 9981 GOLD DESIGN nBLACKBERRY PORSCHE P9981 VIP PIN (2A222222.2AA66666.2A999999)nnFor inquiry Order Contact: n24hrs Service: BBM PIN:2366A9CD nEmail:buying.info@yahoo.com nEmail:smartphones.dept@hotmail.com nSKYPE: order.info

  7. James says:

    No Swap!!!nNo COD!!!nniPhone 5 (Wholesales).n64GB-$500USDn32GB-$470USDn16GB-$450USDnnAPPLE IPHONE 4S/ 5 nAPPLE IPAD MINI 3/4nNOKIA LUMIA 900 SERIESnSAMSUNG GALAXY S4/ S3/ NOTE nBLACKBERRY Z10 / BB Q10nBLACKBERRY PORSCHE 9981 GOLD DESIGN nBLACKBERRY PORSCHE P9981 VIP PIN (2A222222.2AA66666.2A999999)nnFor inquiry Order Contact: n24hrs Service: BBM PIN:2366A9CD nEmail:buying.info@yahoo.com nEmail:smartphones.dept@hotmail.com nSKYPE: order.info

  8. James says:

    No Swap!!!nNo COD!!!nniPhone 5 (Wholesales).n64GB-$500USDn32GB-$470USDn16GB-$450USDnnAPPLE IPHONE 4S/ 5 nAPPLE IPAD MINI 3/4nNOKIA LUMIA 900 SERIESnSAMSUNG GALAXY S4/ S3/ NOTE nBLACKBERRY Z10 / BB Q10nBLACKBERRY PORSCHE 9981 GOLD DESIGN nBLACKBERRY PORSCHE P9981 VIP PIN (2A222222.2AA66666.2A999999)nnFor inquiry Order Contact: n24hrs Service: BBM PIN:2366A9CD nEmail:buying.info@yahoo.com nEmail:smartphones.dept@hotmail.com nSKYPE: order.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *