Orang Kajang Memang Terbaik!

Curi Nombor PIN Topup

dalam Macam-Macam oleh

cam chat en ligne

20120926-213100.jpg

Nak share satu cerita ni. Korang pun rasanya tahu kan aku kerja bahagian helpdesk kat satu syarikat 24 jam terkemuka di Malaysia ni. Pernah satu ketika tu aku dapat banyak call complain nombor topup yang customer beli tak dapat digunakan.

kvinnor söker män i Västervik Mulanya ingat salah pihak MOL yang salah cetak atau syarikat telco punya masalah. Rupanya nombor topup yang dicetak tu telah dicuri oleh perompak.

donne a brescia incontri Nak tahu macam mana perompak ni boleh curi nombor topup? Kebanyakkannya yang curi ni orang berbangsa asing. Mula-mula diorang mintak kat cashier nak topup contohnya DiGi RM50. Bila mesin MOL tu print diorang akan tenung nombor yang telah dicetak dengan cepat. Bila staff cashier tu nak jual si bangsa asing ni terus tak jadi nak beli dan terus keluar dari kedai.

datingsites gratis Rupanya si bangsa asing ni dah hafal nombor topup tadi. Aku kekadang pelik gak macam manalah dia boleh hafal 16 digit nombor topup tu dengan sekelip mata. Mesti ada pakai ilmu kot? Memang pelik dan banggang si bangsa asing yang merompak tu. Pasal diorang aku jadi banyak kerja nak buat. Pernah gak sekali tu aku trylah nak hafal nombor topup yang aku beli. Jangan katakan nak hafal 16 nombor nak hafal 4 nombor pun tak lepas haha.

sexy dating Aku sebagai customer sebenarnya takut nak beli topup yang jenis tak tutup nombor pin dan lebih suka pakai topup yang gores macam dulu tu. Bukan apa takut bila dah terbeli nanti tak boleh pakai pulak dek dah kena kebas dengan bangsa asing. Nanti bila nak return balik kat kedai kang orang kedai tu tak percaya kang tak pasal-pasal diorang ingat kita nak menipu pulak. Sekadar nak kongsi cerita dan peringatan kat diri aku je..

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

8 Comments

  1. adoi mcm ni pun ada , org bangsa asing ni bijak dalam perkara yang kita tak jangka nak buat pun ..

  2. Mmang mereka hebat. Kebanyakkan warga asing yg datang sini bukan calang2 orang. Ada degree, masrer dan phd. Cuma kat negara diorang takde kerja je. Yu yg datang negara kita hebat..

  3. Korang je yg x ingt korang x taw no hp dierang memang 16 tu la nsekali sekale bwak la bdan tu melancung bir taw haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Placeholder

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan
Kembali Ke Atas