Feedback Aduan – Burger Bakar Abang Burn

Kalau ada yang dah baca complain aku semalam kat blog ni tentang service dan kualiti burger bakar Abang Burn ni kat sini Kecewa Dengan Burger Bakar Abang Burn. Hari ni abang Burn sendiri dah reply kat mesej dan dia minta maaf tentang kejadian yang menimpa aku tu. Alhamdulillah at least dia akur dengan service yang staff dia berikan tak menepati piawaian dan standard sebenar.

Ini balasan mesej Abang Burn kat blog aku :-

Baguslah ada feedback yang baik macam ni. Semoga business Burger Bakar Abang Burn terus maju jaya dan saya harap kes macam ni tak berulang lagi di masa hadapan demi menjaga kualiti dan nama baik Burger Bakar Abang Burn.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Feedback Aduan – Burger Bakar Abang Burn

  1. azman zulkifly says:

    akum abg,sy baru pergi mkn di stall cawangan abg yg ke-9 di seksyen13 shah alam
    memang terbaik.walaupun baru beroperasi tapi staf2 yg
    bekerja di situ sgt friendly..servis pun cepat dan rasa pun sama seperti di ampang.
    saya harap klau dikekalkan mcm ni cwangan ini akan lebih maju.insyallah.

  2. Mohd Zaid says:

    azman zulkifly > baguslah.. tak semua staffnya teruk.. ok la kalau layanan dan mutu kualiti dia bagus kat tempat awak pergi tu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *