Percutian Ke Legoland Malaysia – Harga Makanan Dan Souvenir

Sekiranya korang pernah pergi ke Disneyland Hong Kong atau pun Universal Studio Singapore mesti korang susah nak cari makanan Halal kan? tidak di Legoland Malaysia kerana disini kesemua kedai makannya adalah berstatus Halal. Jadi orang muslim dalam dan luar negara tak perlulah merasa was-was kalau nak makan disini.

Cuma satu yang kurang menariknya harga makanan dan Souvenir di Legoland Malaysia bagi aku ianya agak mahal berbanding harga-harga di USS dan Disneyland Hong Kong yang pernah aku lawati. Boleh dikatakan harga disini berstandard harga pelancong asing.

Permainan pedang Kingdom Sward Dragon ini berharga RM39.95. Permainan ini hanyalah sekadar pedang getah untuk dimainkan oleh kanak-kanak

Permainan Lego untuk kanak-kanak umur 4 tahun keatas ini berharga RM79.90. Bagi aku ianya terlalu mahal untuk aku beli untuk anak buah aku. Jadi bergambar sajalah.. nak beli tak mampu..

Princess Wand ini harganya RM34.95

Cuaca di Malaysia adalah panas dan hujan jadi kalau datang ke sini silalah bawa payung sendiri atau baju hujan kerana harga payung yang dijual hampir mencekik darah. Harga payung Legoland ini harganya RM70.00 dan Poncho (Baju Hujan) dijual antara RM10-15. Bagi anda adakah harga ini berbaloi?

Serius aku berkenan sangat dengan patung Legoland ni.. tapi harganya agak mahal juga.. nasib baik masa kami pergi ni ada diskaun 10% untuk media hehe.. tapi tak beli gak sebab tak ada duit.

Harga makanan di kedai Robot Kitchen. Chicken Pratta Wrap RM13.50, Roti Jon, RM8.50, Chicken Curry Rice Set RM16.50, Orange Juice RM6.00, Mineral Water RM2.50. Berbaloikah?

Di restoran Pizza Mania rasanya harganya ok sikit lah.. aku makan Family Combo Meaty Peppe RM58.00, Slushie Slush RM10.00 ermmmm ok ok lah.. tapi mahal giler.. Untuk harga pizza lain Aloha Chicken 10′ Pizza RM20.50, Just Tomato Cheese 10′ RM18.00.

Rasanya bagi aku yang tak berduit ni rasa tak berbaloi harga makanan dan cendera hati disini. Sebab ianya terlalu mahal. Rasanya lebih baik harga makanan dan barangan dikurangkan sedikit supaya orang Malaysia pun boleh beli gak. Atau sebagai cadangan untuk rakyat Malaysia harga makanan dan barangan boleh dapat diskaun 20%-30% baru berbaloi.

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com