Orang Kajang Memang Terbaik!

Tutorial Ringkas Pengguna Baru Churp2

dalam Tips oleh

dating web sites

Berikut adalah email pertanyaan yang sampai dalam inbox email aku.

Message:
Aslamkum,saya dah cuba -cuba tambah side income dgn churp.tapi yang
hairan, dashboard yang saya ada dalam churp tak sama dengan paparan
dalam contoh yang zaid ada..so mcamana saya nak dapat paparan macam
tu..tolong saya..buntu..

Sebenarnya aku tengok masih ramai berminat untuk cari duit lebih dari menggunakan aplikasi ChurpChurp macam aku ni. Aku ni nak cakap rajin share iklan Churp2 tu tak juga tapi Alhamdulillah lah ada juga duit yang masuk dari Churp2 ni. Ada juga ramai yang email aku secara personal minta aku ajar cara-cara penggunaan Churp2 yang baru ni, aku minta maaflah sebab tutorial lama yang aku buat dulu http://www.mohdzaid.com/2010/08/28/bagaimana-menggunakan-churp2-dengan-betul.html rasanya dah macam tak relevant dengan aplikasi baru Churp2 sekarang dan layout dari website Churp2 pun dah banyak bertukar yang baru.

Jadi..!! aku nak bagi tau awal-awal aku ni bukanlah PRO pasal Churp2 ni dan korang boleh je tanya kat Helpdesk mereka kalau nak tahu lebih lanjut pasal Churp2.. terlanjur dah ada orang yang tanya aku rasa tergerak hati nak share pengalaman dan penggunaan Churp2 yang baru ni untuk semua. Kalau ada salah dan silap tu harap dimaafkan lah ye. Sebab ni hanya tutorial ringkas je kalau nak tahu lebih lanjut boleh tanya sendiri di http://my.churpchurp.com/

Okey sekarang aku anggap korang semua dah berjaya mendaftar akaun Churp2 dan terus kepada aplikasi Rewards ok?.. ok ok.. kalau masih blur lagi korang boleh masuk website Churp2 dan buat pendaftaran. Atau klik disini terus.. http://my.churpchurp.com/

Paparan muka hadapan Churp2. Bagi yang sudah mempunyai akaun boleh terus login menggunakan email yang didaftarkan atas akaun Churp2 atau Sign in melalui akaun Twitter. Aku nasihatkan korang semua adalah akaun twitter sebab fungsi utama Churp2 ni adalah mengiklankan iklan dari client yang berdaftar melalui Sosial Media ( kvinder på netdating Twitter/Facebook/Tumblr/YM/etc) terus kepada rakan-rakan anda.

Selepas selesai login akaun Churp2. Laman ini akan bawa korang ke main page dimana korang akan nampak empat (4) Menu dibahagian kiri sidebar iaitu online dating blogs Discover, Rewards, Our Blog dan Alphas.

Dari pemahaman aku, bahagian man zoekt vrouw in Drachten Discover ni fungsi dia adalah untuk pengguna Churp2 share benda-benda yang best kepada rakan-rakan Churp2 yang lain.. Disini pengguna Churp2 boleh lah share gambar ke video ke untuk suka-suka. Dalam masa yang sama banyak juga info yang boleh dibaca disini hasil dari pengkongsian orang ramai.

Rewards –  Okey rasanya nilah bahagian yang paling dinanti-nantikan bagi semua pengguna Churp2. Sebab apa bahagian nilah kita boleh dapat hasil pendapatan sampingan melalui pengkongsian kempen dari Churp2. Untuk makluman semua di Churp2 ni ada beberapa jenis kempen yang boleh kita kongsi. Kalau bernasib baik boleh juga dapat Special Task (ala-ala Sponsored Post) dari mereka. Di Churp2 terdapat beberapa jenis kempen yang tersedia ada antaranya review dating websites Social Sharing, Social Seeding dan Social Posting. Setiap kempen berlainan dari jenis pembayarannya. Perhatian kepada semua.. iklan yang aku senaraikan ni tak semestinya sentiasa ada di Churp2 sebab di Churp2 sentiasa ada jenis kempen yang baru dari masa ke semasa.. so kalau tak berapa paham boleh tanya Helpdesk diorang sendiri ye.

Sebagai contoh ini adalah kempen Social Sharing yang aku baru nak share.. tapi ingat sebelum share ke FB/Twitter adalah lebih baik kita fahamkan dulu apa benda yang Client nak kita kongsi sebenarnya. Fahamkan juga apa tujuan iklan yang nak disampaikan. Kalau rasa iklan tu tak sesuai dengan readers kita, kita ada hak untuk tak share..

Lihat pula apa yang kita dapat kalau kita share kempen tu.. di sebelah kanan gambar tu korang boleh lihat dimana tinggal RM500 lagi untuk diganjarkan dan RM0.20 per klik unik. Ini bermaksud setiap iklan ini yang kita share dan di KLIK/DIBACA oleh kawan-kawan kita, kita akan diganjarkan sebanyak RM0.20 sampailah total RM500 tu habis. Jadi kalau ramai orang yang klik iklan kita share tu lagi banyaklah kita dapat.. (tapi ingat syarat untuk share iklan tak boleh paksa orang klik iklan kita..) syarat-syarat nya boleh baca disini.. http://my.churpchurp.com/churp-churp-tc Okey perasan tak sample-sample mesej dibawah tu?.. ok itu adalah mesej yang telah tersedia ada di kempen dari Churp2. Korang boleh juga ubah ayat sendiri supaya kasi lebih menarik perhatian orang. So kalau ada mesej sendiri boleh edit dan klik butang SIMPAN.

Okay.. bahagian bawah mesej tu ada link unik untuk setiap kempen. Jadi korang boleh copy dan share link ni bersama mesej yang tersedia ada tu secara manual ke Facebook atau twitter korang. Jadi bila orang klik link unik tu korang akan diganjarkan sebanyak RM0.20 mengikut kempen yang ditetapkan.
Dibahagian bawahnya pula ada fungsi Auto Sharing, dimana orang malas macam aku ni akan masuk Churp2 dan klik butang Kongsi Link di Twitter secara automatik. Boleh pilih samaada nak iklan tu auto publish setiap hari, setiap 2 hari, setiap 3 hari atau setiap 1 minggu. Korang juga boleh pilih masa yang sesuai untuk sistem ini buat auto share. Cadangan aku sharelah iklan korang waktu peak hour. 🙂

FAHAM tak setakat ni?.. okey aku pun malas nak ulas panjang lebar sebab korang boleh tanya sendiri dengan orang yang bertanggungjawab dengan Churp2 disini http://my.churpchurp.com/contact-us/#!/submit

Rasanya cukup la kot apa yang perlu korang tahu untuk dapat duit dari Churp2 ni.. kalau ada salah silap harap dimaafkan.. Sharing is Caring.. terima kasih kepada yang bertanya soalan kat atas tu.. 🙂

Ini adalah sedikit hasil usaha yang aku dapat dari share iklan Churp2.. Alhamdulillah .. at least ada juga duit sampingan.. so kalau berminat join sekarang dan klik sini.. http://my.churpchurp.com/

 

 

 

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

6 Comments

  1. zaid.. skrang cashout churp2 ni sebulan atau dua bulan.. aku nak tekan cahsout, dia kata estimate dua bulan.. huhuhu.. camner ek?

  2. KiD > bro saya tak berapa pastilah dengan cashout sekarang.. dulu tak silap saya sebulan je pengiraan hari sama macam nuffnang.. tapi sekarang tak pastilah..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Tips Elak Bau Busuk

Tengah hari tadi aku pergi servis kereta kat Proton sebab kereta aku
Kembali Ke Atas