Block Iklan Di Youtube

Serius aku tension giler dengan iklan yang melambak kat Youtube sekarang ni. Baru je nak tengok 2-3 video pastu iklan lagi. Kekadang naik bosan dan malas dah tengok video kat Youtube lagi. Bukan tak boleh nak letak iklan tapi janganlah banyak sangat sampai menyusahkan orang lain.

Hari ni aku barulah terfikir nak cari plugin untuk block iklan ni. Cari punya cari nasib baik terjumpa satu plugin untuk Firefox “Adblockplus”. Bagus gak addons ni at least dia pergi block semua iklan kat Youtube dan semua website lain haha.. Yang best plugin ni kita boleh disable kat website/blog mana kita nak iklan keluar. So kalau korang dah bosan dengan iklan di Youtube boleh lah cuba plugin ni..

Download : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/adblock-plus/

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Tips and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Block Iklan Di Youtube

  1. shandye says:

    utk chrome tkde ke?
    annoying la iklan2 kat youtube tu. cukup2 la banner kecik kat bawah video tu… nk ada plak iklan kat awal2 video. hurm…

  2. ila razali says:

    tq adik… nnti akak nk try jugak. akak serabut sebab kids akan menjerit everytime video playlist mereka ada iklan… kelam kabut mak yg tgh msk ni pi betulkan… hihi

  3. Mohd Zaid says:

    Shandye > ada je untuk chrome. Cuba google zaid terlupa plak nak letak link utk chrome sebab zaid selalu pakai firefox

  4. Mohd Zaid says:

    Ila razali > salam kak.. Mmg betul pun.. Anak buah zaid nak buka lagu2 kanak-kanak pun keluar iklan.

  5. topo says:

    kalau iklan dekat awal video aku tak kisah sangat.. aku geram bila iklan tengah sedap layan video tetiba iklan muncul -.-

  6. Mohd Zaid says:

    topo > ehh ada jugak yek iklan kat tengah video?.. aku tak pernah kena lagi mungkin aku hanya tengok video 10-20minit je kot.. kalau yg sejam tu mungkin ada selit iklan kat tengah2.. tp skrg dah tak nampak iklan2 tu lepas aku install plugin ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *