Monthly Archives: July 2012

Kejadian Rompak Dan Ragut

Baru je lepas saksikan kejadian rompak dan ragut melibatkan seorang wanita cina di kawasan Taman Midah Cheras. Maklumlah sekarang hujung bulan waktu semua orang akan ke bank untuk keluarkan duit gaji. Selalunya peragut ni tak kira siapa lelaki perempuan melayu … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , | 6 Comments

Nadi Rakyat – Lagu Tema 55 Tahun Merdeka

Benarkah lagu “Janji Ditepati” yang digembar gemburkan adalah Lagu Tema 55 Tahun Merdeka? aku baru je skodeng website RTM dan dalam website tu ada bahagian download Audio Lagu Tema 55 Tahun Merdeka sebenarnya adalah lagu Nadi Rakyat. So aku dah … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Awalnya Pasang Lagu Raya

Hari ni dapat berita mengejut dari adik aku yang ayah rakannya baru pergi menemui penciptanya yang maha Esa. Al-fatihah Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pontian Johor mengambil masa lebih kurang 3jam perjalanan. Tu pun banyak berhenti-henti di hentian lebuhraya. Maklumlah … Continue reading

Posted in OMG | Tagged , , , , | Leave a comment

Jangan Naik Bas Express Ini

Maaflah tajuk entry ini macam nak marah sikit. Ya memang sebenarnya tengah marah dengan 2 pemandu bus express ini May**g S**i dan Has*y Express. Sengaja letak simbol * korang fikir lah sendiri syarikat bus express mana ye. Semasa dalam perjalanan … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , , | 6 Comments

Harga Juadah Bazar Ramadan Mahal

Tiap-tiap tahun boleh dikatakan harga juadah di bazar Ramadan meningkat mendadak di sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang. Kenapa ye peniaga bazar suka sangat naikkan harga makanan?.. nak naik haji cepatlah tuh.. Memang tak dinafikan harga barangan sekarang ni agak … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , , , , , | 10 Comments

Mari Beramal Bersama Colgate

Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua muslimin dan muslimat sekalian. Apa khabar kita semua hari ni pastinya Ramadhan kali ini membawa seribu satu erti kemanisan dalam hidup setiap insan. Dalam bulan yang penuh barakah inilah kita sama-sama menambah ilmu dan meningkatkan … Continue reading

Posted in Sponsored Post | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 2 Comments