Penyelam Selamatkan Ikan Buntal Dari Terkena Cangkuk Mata Kail

munan pituus

par söker man i Elleholm Tersentuh pulak hati ni tengok ikan buntal (Puffer Fish) ni diselamatkan oleh seorang penyelam dari cangkuk mata kail. Mungkin mata kail ni datang masa orang yang memancing kat laut dalam. Mungkin juga tali pancing terputus dan menyebabkan ikan buntal tu mengalami kesakitan. Macam tak percayakan? seekor ikan buntal yang speciesnya ada racun tapi bila minta bantuan kat manusia, ikan ni tak lepaskan racunnya. Sungguh ajaib ciptaan Allah ni.

erectie bevorderen Kat mana kejadian ni aku tak berapa pasti pula. Kalau korang nak tengok video nya sila klik kat sini.. : http://www.youtube.com/watch?v=IYJBm-AcpHk

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in OMG and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Penyelam Selamatkan Ikan Buntal Dari Terkena Cangkuk Mata Kail

 1. Diana Kasih says:

  uomo cerca trans Bari Tak keluarkan racun… memahami betol, dulu ade juga pancing dapat ikan buntal, tp kecik laaa… x berini nak pegang… tekan2 pakai kayu.. badan macam plastik & comel..

  mann søker kvinne i Hedmark Contest:Nur Diana’s Collections: Give Away

 2. Mohd Zaid says:

  Diana Kasih > mungkin ikan tu betul2 dalam kesakitan tu yang dia tak keluarkan racun.. Saya tak pernah pegang ikan buntal ni.. tengok real pun tak pernah haha..

 3. buntal garang says:

  Memang baik sungguh orang yang melepaskan mata kail pada mulut ikan buntal itu. kepada pemancing2 tegar, berhati perutlah apabila memancing, jangan menganiaya sesama makhluk. Untuk pengetahuan, iakn buntal memang tak ada racun di badan ia merbahaya bila di makan, atau gigitan giginya menyerupai paruh burung kakak tua, tetapi bila di gigit seperti cutter..

 4. Mohd Zaid says:

  buntal garang > walaupun hanya ikan buntal kita patut selamatkannya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *