Orang Kajang Memang Terbaik!

Kulit Sering Gatal

dalam Diriku oleh

100 free russian dating sites

couples seeking women in Moura Assalamualaikum semua pembaca blog Mohdzaid.com hari ni nak update online via iPhone je sebab terlalu bz dengan aktiviti harian. So bila sempat ni nak update la sikit tentang perjalanan hidup ni. Rasanya korang semua udah tahukan bulan lepas rumah aku dilanda banjir teruk sampai seluruh perabut dan barang-barang dalam rumah aku ni musnah. Tahu tak sekarang ni aku pulak mengalami alahan selepas banjir,

dating for unge under 15 Aku sekarang tak boleh nak duduk rumah sebabnya bila duduk je mulalah badan aku gatal-gatal. Tak tahulah sebab apa mungkin kulit aku ni ada alahan dengan banjir kot? Sekarang ni hampir setiap malam terpaksa bertarung dengan sakit gatal kat badan dan sekitar peha. Tuhan je yang tahu rasa gatalnya macam mana. Kekadang sampai tak boleh tidur malam.

fake dating site Disebabkan mengalami sakit kegatalan melampau. Aku terpaksa telan ubat mak aku. Tak lain tak bukan nama dia Atarax 25gm. Ubat ni boleh dibeli kat farmasi tapi nak beli ubat ni susah sikit sebab ni ubat terkawal. Silap makan atau makan dalam dos yang berlebihan boleh maut. Kesan ubat ni memang bagus. Tapi bila dah makan pencuri masuk rumah pun kita tak sedar sebab ubat ni mengakibatkan mata terasa mengantuk dan tidur yang lena. Ubat ni aku ambil tanpa nasihat doktor sebab aku malas nak pergi check kat hospital. Bukan apa segan la nak tunjuk kat doktor haha aku ni pemalu sikit.

live amateur webcam Kalau ada yang mengalami kegatalan kulit tu boleh la try ubat Atarax 25gm ni tapi sebaiknya mintalah nasihat doktor dulu. Korang jangan ikut aku sebab aku ni main bedal je tengok mak aku makan ok je. Oh ye kalau korang nak tahu mak aku terpaksa makan ubat ni sejak dia lahirkan aku. Kesian gak kat mak aku sebenarnya disebabkan melahirkan aku dulu dia banyak keluar darah. Pastu doktor bagi darah yang tak sesuai kat dia. Jadi sampai sekarang mak aku terpaksa menanggung akibat kegatalan dan makan ubat Atarax ni untuk kurangkan sakit. Itulah pengorbanan seorang ibu. Sebab tulah aku sayang sangat kat mak aku ni. Tanpa dia tiadalah aku kat dunia fana ni.

Ingat ye kawan-kawan kalau nak makan ubat ni mintalah nasihat doktor dulu tau.

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

12 Comments

  1. Abg Zaid.. baik g check doktor dulu.. kan hal lain plak jadi.. sebab ubat kt x boleh mkn sebarangan nanti ade efect dia..

  2. Salam bro..try makan ubat cina..aku pun kerap kene gatal2 dari kecik..mkn ubat klinik x jalan..so 1 hari tu arwah bapa aku bwk g kedai ubat cina..cina tu bg akar kayu buat rebusan..Alhamdulillah sepuluh tahun aku.x kene gatal2..then kene blk..aku g blk kedai ubat cina tu..skang ubat tu dibuat dlm bentuk kapsul n ada tanda halal serta diperakukan kementerian kesihatan. Kongsi maklumat je.

  3. Kilat > salam bro.. wahh terima kasih bagi tips tu.. tapi nak tau gak apa nama ubat cina tu ye..? kalau tau nama dia senang sikit nak cari..

  4. Ada 2 jenis ubat cina yg aku mkn skang..1 nama ubat cina tu cincau..satu lg tu dia tulis ubat gatal kulit je..anyway kalo nk aku mms gmbr ubat tu leh sms aku 012-6816405..

  5. erk! elok ke ubat ni??? nx silap sy, ubat ni lbh kpd ubat penenang..n25mg.. kuat tuuu…nmcm mna skrg??? ok dah ke???

  6. Xue > kalau makan selalu memang ada effek dia nanti.. makan bila rasa gatal je.. so far skrg sy tak makan lagi ubat ni sebab gatal pun dah ok..

  7. abg zaid…..emak saye dh lama kena penyakit ini macam mane nak sembuh penyakit ini….tolong beri jawapan tau…………..

  8. sy tak ley tidow mlm,..tapi saya tak gatal,.g farmasi die bg ubat ni,..hope sy dapat tidur n xdpt gatal..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Isap Vapor Ok Kot!

Rasa macam ramai pulak sekarang yang mengisap vapor berbanding isap rokok. Ada
Placeholder

Madah Cintaku

Saat kakiku melangkah masuk ke ruang legarmu, terasa lemah sendi anggota. Namun
Kembali Ke Atas