Terpaksa Makan Ubat Batuk Untuk Tidur

 

Rasa bersalah kat diri sendiri sebenarnya sebab dah abaikan kesihatan yang sepatutnya aku jaga. Kalau korang nak tahu sekarang ni aku kerap makan ubat batuk bila waktu malam padahal tak ada batuk pun. Alasannya supaya aku boleh tidur awal dan bangun kerja pagi awal. Aku ni memang susah nak bangun pagi, bukan malas tapi hambatan kerja berjadual 24 jam ni memang masa tidur tu tak menentu. Kadang-kadang kerja waktu pagi, petang dan malam. Bila waktu kerja malam pastu minggu selepasnya kerja pagi hah mula lah mata ni tak boleh tidur. Pastu nak bangun pagi dah susah.

Dalam seminggu ni aku di jadualkan kerja pagi. Disebabkan susah nak tidur malam jadi aku terpaksa telan ubat batuk ni untuk senang tidur. Terima kasih kat doktor yang bagi aku ubat ni.. memang mujarab gak telan satu sudu terus mata nak terlelap. Tapi sebenarnya tak bagus makan ubat batuk ni kerap sangat. Takut nanti ketagih susah pulak. Aku ada seorang kawan yang dah ketagih makan ubat batuk ni sampai sekarang dia amalkan. Risau pulak aku takut ketagih macam dia pulak nanti.

Ok minggu depan aku kerja waktu petang so start minggu depan aku akan hentikan menelan ubat batuk ni 🙂 Insyaallah.

 

PS : Budak-budak bawah 18 tahun jangan tiru berbuatan abang zaid ni ye haha..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Terpaksa Makan Ubat Batuk Untuk Tidur

  1. alice says:

    🙁

  2. Tatie Atikah says:

    Hmmm… samala kita… i’m a student, lagi sakit klu xdapat tido mlm n then tpaksa dgr lecture yg boring esok hari…

  3. Eunice says:

    Jaga bdan , kawan..;D

  4. Mohd Zaid says:

    apasal masam muka?

  5. Mohd Zaid says:

    Tatie Atikah > awak jangan kerap makan ubat tau.. nanti tak boleh tumpukan perhatian pada pelajaran pulak. Sebaliknya rancang masa belajar dan riadah dengan teratur tau awak..

  6. Mohd Zaid says:

    Eunice >> baik bos hehe. 🙂

  7. Bro….. ubat nie ada jual kat farmasi tak ? tapi kiranya kuat gak dosnya kalau sesudu dah boleh buat kita tertido….ZZZzzzzz

  8. Mohd Zaid says:

    Hazman > bro saya ambil ubat ni kat klinik panel office saya bro.. kalau kat farmasi tak pastilah.. ada kot.. kalau tak pun bro beli je ubat batuk kat farmasi minta yang bagus punya dan yang boleh mengantok.. diorang mesti ada jual..

  9. budakserius says:

    Jangan ketagih sudhla bro mkn uubat btuk tu.HEHE

  10. Mohd Zaid says:

    budakserius > insyaallah tak ketagih kot bro.. sebab aku ambil bila perlu je..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *