Orang Kajang Memang Terbaik!

Tanyalah Ustaz Dan Ustazah – Boleh Ke Baca Doa Selamat Dalam Pub?

dalam Macam-Macam oleh

connecting singles dating site Ada satu majlis yang aku pernah pergi tapi tak nak cakaplah majlis apa sebab tak nak mengaibkan pihak penganjur tu. Tapi tergerak hati nak tanyalah kat ustaz dan ustazah semua tentang satu pekara ni. Majlis yang aku pergi tu dibuat di dalam sebuah pub/club yang terang-terang mereka menjual minuman arak. Sebelum mereka memulakan majlis tu pihak penganjur meminta semua tetamu menadah tangan dan seorang ustaz telah membacakan doa selamat atas perasmian produk mereka.

netdating undersøgelse Adakah doa yang dibaca itu perlu diaminkan oleh tetamu? dan bolehkah bacaan ayat Quran dibaca di dalam premis tersebut? Soalan yang sama telah aku ajukan di laman Facebook dan ada beberapa jawapan seperti berikut :-

white singles dating sites  

xpress dating reviews

femme cherche homme a Meurthe-et-Moselle  

Jadi untuk mensahihkan lagi persoalan aku ni diharap adalah ustazah dan ustaz bertauliah atau sesiapa saja yang tahu dapat komen hukum halal haram ni. Mungkin pihak penganjur majlis atau event especially mereka yang beragama islam dapat buat event mereka kat tempat yang lebih mesra alam. Bukan apa kalau nak kata dosa, pergi pub tu pun dah kira buat benda tak baik tul tak?  Niat aku bukan nak mengaibkan sesiapa cuba nak bertanya je. Aku pun bukanlah baik sangat, selalu je pergi pub.. tapi bukan pergi untuk mabok2 okey.. aku pergi untuk hadiri events je haha 🙂

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Placeholder

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan
Kembali Ke Atas