Banner Baru Hasil Rekaan Akiraceo.com

Hoyey.. Hoyey.. korang perasan tak bila masuk blog ni, nampak tak banner kat atas tu? haah kalau nak tahu itulah banner terbaru Mohdzaid.com hasil rekaan blogger terkenal http://www.akiraceo.com/. Sebenarnya dah lama mengidam nak ada avatar dan banner sendiri tapi aku ni tak pandai nak melukis. So bila ada kesempatan ni aku pun mintalah tolong Jian Goh untuk reka banner untuk blog ni. Kalau korang selalu masuk blog dia korang mesti terkesima tengok design cartoon Miao, Wafu dan Pafu yang comel tu kan.

Design banner diatas menunjukkan aku tengah buat terjunan bungy. Sebenarnya aku memang dah gian giler nak terjun bungy lagi. Tapi kos untuk buat terjunan bungy ni agak mahal sikit. Jadi simpan niat dan azam untuk simpan duit dan Insyaallah bila ada peluang aku nak buat terjunan bungy di serata dunia. Mana tahu satu hari nanti boleh buat rekod anak Malaysia pertama buat 1000 kali terjunan bungy pulak kan..

Banner tu sebenarnya ada dua versi iaitu versi siang dan malam, cuma sekarang aku masih mencari plugin WordPress kalau ada auto change banner day and night. Ada ke? aku dah cuba Google tapi tak banyak yang ada. Tak pe.. aku akan cuba sedaya upaya cari sampai dapat code php dan css untuk banner rotator tu..

Apa-apa pun terima kasih kat Akiraceo sebab sudi bantu siapkan banner Mohdzaid.com yang comel ni. So kepada sesiapa pun yang berminat nak ada banner cantik cam tu juga, bolehlah masuk blog Akiraceo dan berhubung dengan dia.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Banner Baru Hasil Rekaan Akiraceo.com

  1. ejam says:

    comel ler header baru tu, yg bestnya lagi zaid nampak kurus ler…hehe *jgn marah yer*

  2. Name* says:

    Macam Boboiboy!!! hahahahaha

  3. Mohd Zaid says:

    ejam > cantik yek.. thanks ye ejam.. 🙂 hihi memang saja suruh di lukis bagi nampak kurus haha.. tengah berusaha nak diet ni 😛

  4. Mohd Zaid says:

    Lal > hihi kalau macam boboiboy aku mesti ko nak cakap yang boleh tukarkan barang jadi makanan tu kan.. hahahahaha

  5. Mohd Zaid says:

    saya_aRief > Thanks 🙂

  6. budakserius says:

    Smrt siot. :)Masuk2 dah terpesona.HEHE

  7. Mohd Zaid says:

    budakserius > hihi.. thanks bro.. cantik kan dia lukis..

  8. lAl says:

    Manada…. Kalo hg bleh buat tu pon tulong tukaqkan jadi NAsik kandaq utk aku slalu ja la aku mintak.. :p

  9. Mohd Zaid says:

    hahaha.. terbaik nasi kandaq.. i likeee..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *