The Cabin in the Woods

 

 

Pertama sekali nak ucap terima kasih kepada Nuffnang dan Nusantara Edaran Filem sebab bagi peluang tengok Nuffnang Premiere Screening –  The Cabin in the Woods kat Cathay Cineplex e@Curve. Nak kata cerita ni best sangat rasanya tak juga kot tapi boleh la kalau sekadar nak chillout kan minda. Nak kata seram sangat pun tak juga tapi adalah babak-babak yang buat orang terkejut. Overall cerita ni aku bagi 3/5 bintang je cukup la kan..

Filem The Cabin In The Woods ini diarahkan oleh Drew Goddard dan skrip oleh Goddard Joss Whedon. Filem seram yang mengesahkan lima orang anak muda yang ingin pergi bercuti di sebuah kabin yang terletak di sebuah tempat yang terpencil. Siapa sangka rumah kabin itu tersimpan 1001 misteri di dalamnya. Dalam percutian singkat dan saat sepatutnya lima anak muda itu berhibur berubah menjadi satu trajedi yang mereka sendiri kena selesaikan. Kabin tersebut sebenarnya dilengkapi dengan cctv dan ianya di kawal di dalam sebuah makmal.

Apakah yang terjadi kepada kelima-lima anak muda tersebut? siapa yang mati siapa yang hidup? kenapa kabin tersebut ada zombie? korang pergilah tengok cerita tu sendiri ye haha.. kalau tak baca sinopsis kat bawah ni dulu.. Sorry aku tak pandailah nak review filem.. aku pandai tengok je :)

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.