RM 7,638.89 – Terima Kasih Nuffnang Malaysia

 

Ingat lagi tak entry Nuffnang Buffered Earnings – RM7000 Lagi Bulan Ini haha tu entry lama tuh. Lepas pada aku tulis cerita MIMPI yang aku dapat buffered earning ni adalah 2-3 orang blogger yang tak puas hati. Habis aku dimaki hamun dalam blog diorang. Tapi tu tak patahkan semangat aku sebab aku tak menipu pun kat mereka cuma mereka je yang ingat aku ni seorang penipu.. pelik juga aku tengok 2 orang blogger tu yang terlalu emo dengan kejayaan aku.. tak apalah mereka pun berhak menulis apa yang tersirat dalam hati diorang tapi berpada-padalah kalau nak nasihatkan orang jangan sampai keluar perkataan yang tak sedap didengar.. kalau tak percaya boleh tengok kat sini Misleading Titles – Nuffnang Buffered Earnings RM7000 Lagi Bulan Ini.

Hari ni Alhamdulillah aku nak tulis lagi berkenaan duit Nuffnang. Kali ni bukan nak menunjuk atau nak menipu sesiapa tapi hari ni nak cakap yang aku dah berjaya kumpul RM7,638,89. Semuanya ini dari hasil blogging sejak 4 tahun lepas sampailah sekarang. Alhamdulillah juga Nuffnang sentiasa bagi sokongan dan tunjuk ajar kat aku untuk menulis blog dengan betul dan berhemah. Tak bolehlah aku nak challenge blogger popular yang lain.. diorang lagi power sebulan je boleh dapat RM10k. Cukuplah dan aku amat bersyukur apa yang dah aku perolehi sekarang ni. Satu pendapatan yang sanggat lumayan bagi aku.

Kalau nak dikatakan RM7k ni bukanlah semata-mata dari iklan yang pelawat klik tapi ianya juga termasuk dari buffered earning dan sponsor post yang aku dapat. Syukur kepada Allah kerana sentiasa murahkan rezeki aku. Terima kasih juga kepada Nuffnang kerana sentiasa berikan iklan yang terbaik untuk pembaca blog mohdzaid.com. Semoga Nuffnang dan Mohdzaid.com terus maju jaya sampai bila-bila.

Bila tengok angka duit sampai RM7k ni bertambah-tambah semangat aku nak update blog. Ok lepas ni lebih banyak aksi dan cerita hangat kembali di Mohdzaid.com.. korang tunggu je la sebab sekarang ni aku bz sikit dengan kerja.. lepas ni aku mungkin free dan banyak masa terluang untuk update blog so tunggu ye cerita-cerita hangat dari blog ni okey..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Iklan and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

52 Responses to RM 7,638.89 – Terima Kasih Nuffnang Malaysia

  1. Nath says:

    ahahahaha is a little misleading with the RM7K this month. But with 4 years I still find it pretty reasonable since you’re a talented blogger 🙂 I wish I can get 1% from yours, it’s good enough 😀

  2. nik says:

    alhamdulillah rezeki zaid:)
    nik 1k pun tak sampai lagi.
    hehe:) semoga terus dimurahkan rezeki zaid!

  3. JAI @ JEJAI says:

    Tahniah bro,satu perkembangan yang menarik..Tajuk buleh buat eden hampir semput..hehe

  4. eyriqazz says:

    Yeyy,zaid nak belanja makan… Kat mana bro?

  5. bila la nak merasa duit hasil berblog ni… masih jauh perjalanan lagi…

  6. fazrol says:

    orang yg mengata tue dengki kot…
    Apapun, tahniah.. jeles aku…
    Bila boleh belanja nie?

    Ini baru income yg dapat.. hadiah macam ipad tak bgtau lagi…

  7. Tyka says:

    wahh.. bestnya..
    teringin sangat dapat camni..
    bole la belanje nnt.
    he he

  8. wah tahniah bro.. harap blog anda sentiasa terus maju dan sukses selalu ~

    Jom kunjungi Entri Terbaru saya Pengalaman Menampal Gigi yang Menyeramkan!

  9. Mohd Zaid says:

    @khairul rahman – terima kasih bro.. insyaallah saya akan rajin lagi menulis..

  10. Mohd Zaid says:

    @Tyka – insyaallah boleh je tyka.. meh la datang KL nanti zaid belanje teh tarik nak? hehe teringat zaman kita kat selamba.org dulu kan tyka..

  11. Mohd Zaid says:

    @Fazrol – hehe ala sikit je nilai 7k tu bro.. hadiah lain pun biasa2 je tak macam blogger popular lain.. ada yang dapat kete free bagai hehe.. tapi kalau pasal nak belanja tu boleh je bro.. nanti kita lepak kat mana-mana ye..

  12. Mohd Zaid says:

    @Hazmin Hamudin – insyaallah boleh bro.. kena rajin usaha dan join event nuffnang selalu.. 🙂

  13. maya diana says:

    salam ……..mintak tolong support dgn daftar blog awak di http://rakanblog.com/ . Saya pasti awak akan mendapatkan trafik yg tinggi dan berguna utk target readers n bloggers . Saya akan sentiasa menyokong blogger seperti awak..

    Sila like Fan page juge ye wak.. untuk dapatkan update & features terkini. tq

    https://www.facebook.com/pages/RakanBlogCom/350137261683429

  14. Mohd Zaid says:

    @eyriqazz – boleh je bro.. jom la datng times square.. zaid belanje mamak kat situ ..

  15. Mohd Zaid says:

    JAI @ JEJAI – hehe sekali sekala kasi tajuk $$$$ jangan semput bro.. zaid tengok bro punya income lagi semput hehe..

  16. Mohd Zaid says:

    @nik – alhamdulillah… terima kasih ye nik.. semoga blog nik pun terus maju jaya dan dimurahkan rezeki.. amin..

  17. Mohd Zaid says:

    @Nath – thanks for your support 🙂

  18. 4 tahun ye.. lama jugak masanya untuk dapat income serupa macam ni

  19. Mohd Zaid says:

    @sabree hussin – memang lama bro.. ramai je blogger lain yang dapat berpuluh2 ribu.. tapi bagi saya total ini sudah cukup buat saya bangga… rezeki Allah yang saya sangat bersyukur..

  20. KiD says:

    waaaaahhh… hebat lah zaid nih… blogger popular

  21. fana says:

    wah..banyak tuh..alhamdulilah…

  22. Pamie says:

    hebat hebat..rezeki tu bro..

  23. azri says:

    wah, tahniah.. walaupun dalam masa 4 tahun, tapi boleh tahan banyak juga. saya setahun RM100 pon tak sampai

  24. anne says:

    wahh!tahniah bro.. meh ler open table.

  25. mawarqaseh says:

    wahhh…tahniah ye…rezeki dr Allah

  26. ahmad fairos says:

    peduli dengan bloger camtu,yg penting awak dapat 7k.ok la tu.tahniah:)

  27. Ana says:

    Wahh..kene blaja ngn zaid ni…byk tu 7k walaupun total utk 4tahun..teruskan menulis! 🙂

  28. athiff says:

    mantop..! teringin nak dpt wang cam tu jga hehe..

  29. Rina As says:

    4 tahun menggunakan periklanan dari Nuffnang bila dikumpulkan hasilnya sangat besar…
    Saya harus belajar mengenai konsistenitas dari anda, dengan konsisten cara memaksimumkan earning dari program periklanan akan menjadi maksimum seiring bertambahnya waktu serta pengalaman kita
    Kedepannya semoga makin sukses..

  30. JMR says:

    mmg btol2 masyuk nih..

  31. Mohd Zaid says:

    JMR > bro lagi masyuk.. hehe..

  32. Mohd Zaid says:

    Rina As > terima kasih kerana sudi lawat dan komen blog zaid. Insyaallah zaid akan cuba rajin update blog dan tambahkan tips serta ilmu pengetahuan.

  33. Mohd Zaid says:

    athiff > awak pun boleh dapat lebih dari ni.. selamat berjaya ya..

  34. Mohd Zaid says:

    Ana > terima kasih ye sebab sudi masuk blog zaid.. harap ana pun akan dapat $$$$ dari blogging 🙂

  35. Mohd Zaid says:

    ahmad fairos > thanks ye.. blogger tu pun dah mohon maaf dengan zaid.. hari tu jumpa kat event dia siap malu2 kucing lagi jumpa zaid.. apa-apa pun zaid akan teruskan blogging sampai bila-bila dan harap awak pun boleh dapat income dari blogging 🙂

  36. Mohd Zaid says:

    mawarqaseh > terima kasih sebab sudi lawat blog Zaid..

  37. Mohd Zaid says:

    anne > hehe boleh je anne.. jom jom

  38. Mohd Zaid says:

    Azri > boleh bro.. saya tau bro blogger hebat.. 🙂

  39. Mohd Zaid says:

    Pamie > terima kasih Pamie 🙂

  40. Mohd Zaid says:

    Fana > Terima kasih fana sebab sudi lawat blog Zaid..

  41. Mohd Zaid says:

    KiD > bro lagi hebat.. semoga berjaya juga ye bro dalam aktiviti blogging 🙂

  42. tipskerjaya says:

    wahhh ini betul-betul punyer bukan cobaan macam haritu yer 🙂 tahniah

  43. sic codes says:

    I agreed with tipskerjaya. Thank You!

  44. Mohd Zaid says:

    tipskerjaya > hehe harap dengan entry tu dapat beri semangat pada blogger lain untuk lebih giat dan aktif update blog.. boleh cari duit poket sikit..

  45. Mohd Zaid says:

    sic codes > hi sic codes thanks for reading my blog..

  46. Wanayu says:

    Wah bnyknye… Tahniah2

  47. Wanayu says:

    Wah bnyknye… Tahniah2

  48. Mohd Zaid says:

    Wanayu > terima kasih..

  49. Mohd Zaid says:

    Wanayu > terima kasih..

  50. Pemikir says:

    Start berblog April 2008 setakat ni dah dapat sekitar seratus ringgit. oklah tu untuk 8 bulan kan? hehehe masih dalam usaha membina blog yang baik. sedang belajar.. jemputlah ke blog saya dan mohon komen apa yang kurang dan tak kena dengan blog tu.

  51. Pemikir says:

    Start berblog April 2008 setakat ni dah dapat sekitar seratus ringgit. oklah tu untuk 8 bulan kan? hehehe masih dalam usaha membina blog yang baik. sedang belajar.. jemputlah ke blog saya dan mohon komen apa yang kurang dan tak kena dengan blog tu.

  52. CaTzMeOW says:

    wahh bestnyer..byk tu kalo dh 7k…bila la nk meras duit dr nuffnang…hmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *