Orang Kajang Memang Terbaik!

Tiada Lagi Megaupload.com

dalam Macam-Macam oleh

mann søker mann i Østfold

free datingsite  

dating online free Agak terkejutz gak bila nak bukak website megaupload.com pagi tadi tiba-tiba keluar amaran. Rupa-rupanya bila aku Google News tengok yang website ni telah ditutup Atas Sebab Hak Cipta. Semua ni pun sebenarnya ada kene mengena dengan SOPA.. Apa kebenda sebenarnya SOPA dan PIPA ni? ermm aku sebenarnya malas nak ambil tahu tapi macam berminat nak tahu gak. Stop Online Piracy Act (SOPA) dan PIPA maksudnya (Protect IP Act). Untuk penjelasan lebih jelas sila tengok video kat bawah ni..

incontri su roma  

find me a dating site

 

Jadi SOPA dan PIPA ni sebenarnya terlibat juga dengan kita sebab kita semua menggunakan internet dan ini akan membataskan kita dimasa hadapan. Yelah siapa tahu mungkin lepas ni dah tak ada lagi Rapidshare, 4Shared, Facebook, Twitter, Wikipedia dan banyak lagi website mungkin akan ditutup. Kesian gak kat pemilik Megaupload.com ni sebab dengar cerita dia dah kene tangkap kat New Zealand dan beberapa orang kuncu-kuncunya. Alahai lepas ni tak bleh lagilah nak mendownload cerita-cerita best lagi..

Berita lanjut pasal penutupan Megaupload.com boleh tengok disini : http://www.washingtonpost.com/business/technology/megaupload-shutdown-raises-new-internet-sharing-fears/2012/01/20/gIQATHRtEQ_story.html

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

2 Comments

  1. Zaid, yang Bella baca online the closing of Megaupload ni has nothing to do with SOPA but is on illegal activity of the site founder – Kim Schmitz. So far, SOPA belum go on lagi right..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Placeholder

Rejab dan Salah Faham.

Sebenarnya tidak terdapat dalil-dalil yang menentukan kelebihan bulan ini. Justeru, dapatlah diringkaskan
Kembali Ke Atas