Yahooo! My New MacBook Pro

Hampir 2 minggu aku mengalami gangguan misteri akibat laptop lama yang asik rosak dan membuatkan segala kerja blog aku tergendala. Sebab tu korang lama tak nampak aku update blog kan.. haha.. semalam aku dah tak tak tahan dengan gangguan misteri laptop lama tu lagi dan mengambil keputusan untuk beli laptop baru atau repair laptop lama.

Memang pada awalnya nak repair je laptop lama tapi fikir balik kalau repair pun makan harga ratus atau mungkin beribu sebab kerosakan misterinya agak kritikal. So dari repair baik aku beli laptop barukan.. haha padahal dalam hati sebenarnya teringin sangat ambil Mac Book Pro.. sebenarnya dah lama mengidam nak Macbook Pro ni cuma duit tak cukup lagi. Hoho kalau cakap pasal duit, duit aku memang tak pernah cukup sampai bila-bila pun. Ada je hutang nak di bayarnya.

Mengambil keputusan drastik aku terus pergi Lowyat dengan mak, kakak, Alia semalam. Pergi cari Macbook Pro kat Apple dealer kat situ tapi stock habis pulak. Adoiaaii.. kenapalah dia orang tak pergi order Mac Book Pro tu banyak-banyak dah tau hot selling kan.. So dah tak ada aku pun pergi kat Machines di Lot 10. Nasib baik stock diorang banyak dan tanpa segan silu aku terus rembat sebiji Macbook Pro kat situ..

Agak jakun dan teruja jap sebenarnya pakai Mac Book Pro ni.. korang bayangkan lah aku tak pernah pakai laptop selain dari Windows tiba-tiba pakai OS MAC so agak keliru jap. Tapi so far ok je sebab dah biasa pakai iPhone dan iPad so tak rasa janggal sangat. Apa-apa pun aku happy sangat hari ni sebab dapat laptop yang aku idam-idamkan..

 

Tadddaaa!! inilah dia laptop terbaruku MacBook Pro yang berniai RM3699 dan Magic Mouse wireless comel tu harganya RM229.00. Spesifikasinya 13-inch: 2.4 GHz, 2.4GHz dual-core, Intel Core i5, 4GB 1333MHz, 500GB 5400-rpm1, Intel HD Graphics 3000, Built-in battery (7 hours)2. Alhamdulillah inilah yang aku dapat dari hasil duit blog yang aku simpan. Insyaallah nanti nak simpan duit blog untuk kawin pulak..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Yahooo! My New MacBook Pro

  1. lAl says:

    Sumpah aku jeles!!! Hahaha

  2. Alice says:

    Klu ade pape kerosakn hardware or nak install pape, senang ke nak cari nnti?

  3. myvitrd says:

    wah memang berbaloi lah zaid.. Duit blogging beli ibook.. Ini yg bg aku semangat nk beli juga ni.. He2

  4. eddy says:

    Wah sungguh bergaya… macbook tu 🙂

  5. sharinginfoz says:

    memang jeles le bro….

  6. Tallboyz says:

    Wah! Jeles lar Macbook Pro kamu ni.

  7. Mohd Zaid says:

    Bro @Tallboyz .. ni saya beli guna duit simpanan Nuffnang 🙂

  8. Mohd Zaid says:

    sharinginfoz bro jangan jeles hehe nanti bro pun dapat gak satu nanti 🙂

  9. Mohd Zaid says:

    @eddy gaya tak gaya lah .. tapi best..

  10. Mohd Zaid says:

    bro myvitrd .. memang berbaloi-baloi .. 🙂

  11. Mohd Zaid says:

    senang je Alice.. 🙂

  12. Mohd Zaid says:

    sabar lal.. tak pe aku doakan ko pun akan dapat satu hari nanti..

  13. Memang cool ….target nak beli MacAir…tapi kena saving lagi…nanti buat review yea pasal macbook nie

  14. Mohd Zaid says:

    bro hazman.. macAir dlm rm3099 .. tak pe simpan duit dulu mana tau nanti turun lagi harga..

  15. Pingback: Hari Yang Malang Menjadi Hari Yang Best « Diriku « Blog « Aku Zaid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *