Detik Cemas Banjir di Kajang !!


Detik cemas Banjir di Kajang sangatlah merisaukan banyak pihak termasuk saya sendiri kerana kampung saya terletak di Kajang. Berita terkini dari kajang melaporkan jalan raya di sekitar pekan kajang ditutup dan hanya akan dibuka apabila keadaan benar-benar selamat untuk dilalui. Dilaporkan juga ada 2 nyawa telah terkorban namun berita tentang kematian masih belum lagi dapat disahkan kerana tidak ada bukti yang sahih dari mana-mana pihak.

air yang naik terlalu pantas telah menyebabkan 70 percent bandar kajang ditenggelami air dan ini berpuncari dari hujan berterusan dari jam 3 petang tadi sehingga lewat malam. selain itu, sistem perparitan yang kecil di sungai sekitar kajang menjadi faktor utama air tersumbat dan melimpah ke jalanraya disamping sampah sarap yang banyak menjadi air sungai lebih dalam sehingga melimpah melepasi tebing sungai.

saya mengucapkan takziah kepada seluruh keluarga saya di kajang dan kepada rakyat kajang semoga anda melalui ujian ini dengan tenang dan diharapkan banjir ini dapat reda secepat mungkin..lihatlah beberapa video yang saya dapat melalui beberapa blogger dan ini dapat menggambarkan suasana yang sangat teruk di kajang ketika ini.


Credit video daripada UzairOthman.com dan Doposen.com ..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog, Diriku, Video and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Detik Cemas Banjir di Kajang !!

  1. myvitrd says:

    dahsyat betul banjir ni bro.. Syukur takda nyawa melayang

  2. ish… ngeri sungguh nak masuk kajang sekarang.. jem teruk, hujan je dah banjir

  3. Mohd Zaid says:

    @myvitrd syukur lah.. lepas ni kena minta MPKJ besarkan lagi sungai kecik kat kajang tu.. dan orang ramai dinasihatkan supaya jagalah kebersihan sungai..

  4. Mohd Zaid says:

    @liza jalan jam tu memang dari dulu… banjir pun dulu kajang selalu kena.. tapi sejak dua menjak ni banjir makin menjadi2 .. mungkin banyak sampah sarap kot..

  5. Greetings! Very helpful advice in this particular post!
    It is the little changes that make the most significant changes.

    Thanks a lot for sharing!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *