SHARE

 

Lama rasanya aku tak buat review album kat blog ni kan?.. tapi kali ni aku teringin benar nak buat review album terbaru Anuar Zain ni.. sebab bagi aku lagu-lagu dalam album ni memang terbaik dan melodi yang disampaikan sangat berkualiti. Anuar Zain seperti yang kita tahu seorang penyanyi lelaki yang memiliki vokal yang sangat unik dengan lunak alunan yang merdu. Berbekalkan pengalaman beliau dalam arena muzik ni, membuahkan satu lagi album terbaru yang bertajuk “Anuar Zain” untuk peminat-peminat setianya. Wah-wah pastinya ramai peminat Anuar Zain dah pun ada CD ni kan?.. amacam best tak lagu-lagunya?.. sure bestkan?..

Album “Anuar Zain” ini di terbitan oleh Anuar Zain Network Sdn. Bhd dan di edarkan melalui Universal Music Malaysia. Mempunyai 8 buah lagu terbaik iaitu Ku Berjanji Karna Cinta, Nadi Terhenti, Ajari Aku, Pernahkah, Simpati Cintamu, Sempurnakan Aku, Terindah dan yang paling aku suka iaitu Cinta Harus Memiliki. Karya dalam album ini di hasilkan oleh komposer terkenal seperti Numata, Nico Ajie Bandy, Alywin Santigo, Adrain Martadinata, Hazami, Jimmy Sogalrey, Ari Bias dan gubahan muzik dari Andi Rianto, Irwan Simanjuntak dan Tohpati.

Bagi pengalaman aku, lagu-lagu dalam album ni memang sesuai di dengar oleh sesiapa saja kerana liriknya sangat mengasyikkan dan menusuk perasaan bagi siapa yang mendengarnya. Seperti lagu Cinta Harus Memiliki memang dah berhantu dalam fikiran aku sekarang ni.. mana-mana pergi mesti nak nyanyi lagu ni, liriknya pun sangat menyentuh hati boleh buat menitis air mata uolss.. haha..  Jadi kepada sesiapa yang masih tak dengar lagi, apa kata korang pergi beli sekarang.. aku sure korang mesti puas hati dengan album “Anuar Zain” ni.. Pastikan yang original ya baru beli :)

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY