Orang Kajang Memang Terbaik!

My Nuffnang Story

dalam Iklan oleh

Hurray!! Akhirnya sempat juga aku siapkan cerita yang bertajuk “ homme cherche femme a Choisy-le-Roi My Nuffnang Story” ini.. ya inilah cerita all dating site Nuffnang saya untuk bacaan semua. Nuffnang adalah yang pertama dan terakhir macam lagu Jamal Abdilah tu “Kau Kekasih Awal Dan Akhir”, sebab Nuffnanglah yang banyak bantu aku dalam dunia blogging ni. Dari seorang yang pemalas update blog tuptaptuptap dah 3 tahun lebih aku bersama Nuffnang. Banyak kenangan manis dan indah belaka bersama Nuffnang nih. Kalau nak cerita dalam satu post memang panjang lebarlah, tapi korang boleh search kat blog ni sebab banyak event dan peristiwa menarik bersama Nuffnang yang telah aku tulis.

Ceritanya dimulakan dengan pertama kali aku dapat produk review dari most popular dating sites Nuffnang dan DiGi. Pada saat itulah aku mula bergiat aktif dalam dunia blogging ni. Produk pertama yang aku review adalah Blackberry Curve dari DiGi. Bermula pada saat itulah aku terus aktif menulis dan banyak juga produk review lain yang aku dapat. Nuffnang juga aktif dalam mengadakan pelbagai event bersama pihak client yang lain. Jadi banyak juga hadiah yang aku menang antaranya iphone, Blackberry Torch, Samsung Corby dan lain-lain.. korang boleh search sendiri kat blog ni hadiah apa lagi yang aku menang.

Ramai juga kengkawan yang aku invite masuk couple cherche femme a Bordeaux Nuffnang ni dan Alhamdulillah mereka pun sekarang dah dapat pendapatan yang lumayan dengan Nuffnang. Untuk pengetahuan Nuffnang dah banyak bagi aku duit dari iklan yang orang ramai klik dan juga dari advertorial yang mereka bagi. Ingat lagi advertorial pertama aku adalah internasjonale datingsider Brylcreem Band of Brudders. Agak lumayan juga bayaran advertorial Nuffnang ni.. ramai juga yang tanya macam mana nak dapat advertorial ni.. jawapan aku senang saja.. rajin-rajinlah update blog dan pergi event Nuffnang, insyaallah kalau ada rezeki boleh pulang pendapatan lumayan suatu hari nanti.

 

Tahun lepas merupakan tahun bertuah buat blog Mohdzaid.com ni kerana terpilih sebagai salah satu blog pilihan ( Featured Blogger Nuffnang) untuk bulan Ogos 2010. Macam tak percaya sebenarnya aku boleh terpilih jadi featured blogger ni sebab aku pun masih baru dalam dunia blogging jadi banyak benda yang tak tahu sangat. Aku menulis blog pun sekadar suka-suka je menulis tentang hal peribadi dan kadang-kadang menulis tentang percutian yang pernah aku lawati serta sedikit berita hiburan. Itulah yang selalu aku tulis dalam blog ni dan aku tak spesifikasikan pada satu-satu isu sahaja.

Okey sini aku senaraikan beberapa event Nuffnang dan cerita berkenaan Nuffnang yang pernah aku tulis.. ada banyak lagi.. kalau nak tahu boleh search kat sini : i Love Nuffnang

Pengalaman Bertemu Pemain Chelsea Di Chelsea FC Asia Tour 2011 Training Session :- http://www.mohdzaid.com/2011/07/20/pengalaman-bertemu-pemain-chelsea-di-chelsea-fc-asia-tour-2011-training-session.html

Event #DiGiMinus @ D’House (DiGi HQ) :- http://www.mohdzaid.com/2010/10/04/event-digiminus-dhouse-digi-hq.html

Tahniah Kepada Pemenang #DiGiWWWOW Awards :- http://www.mohdzaid.com/2011/07/15/tahniah-kepada-pemenang-digiwwwow-awards.html

Meet & Greet Session Bersama Ning Baizura Di Office Nuffnang :- http://www.mohdzaid.com/2011/06/14/meet-greet-session-bersama-ning-baizura-di-office-nuffnang.html

Advertorial Volkswagen Das Auto Show 2011 :- www.mohdzaid.com/2011/09/10/volkswagen-das-auto-show-2011.html

ASTRO BYOND :- http://www.mohdzaid.com/2010/01/14/astro-b-yond-bloggers-night.html

ASTRO BYOND PVR :- http://www.mohdzaid.com/2010/06/06/sepetang-di-astro-b-yond-pvr-challenge.html

DIGI Blackberry Advertorial :- http://www.mohdzaid.com/2010/02/21/oh-bb-aku-suka-sangat-blackberry-unlimited.html

DIGI Pimp My Day :- http://www.mohdzaid.com/2010/01/09/digi-internet-pimp-my-day-final-challenge.html

Bloggers Gathering with GATSBY :- http://www.mohdzaid.com/2010/04/17/gatsby-deodorant-street-fair.html

Mister Potato Party :- http://www.mohdzaid.com/2009/12/20/tq-nuffnang-mister-potato-fiesta-2009-mist-club-bangsar-memang-best.html

Project Alpha Season 2 :- http://www.mohdzaid.com/2010/04/08/project-alpha-2-official-launch.html

Samsung Corby :- http://www.mohdzaid.com/2010/01/16/saya-menang-samsung-corby-samsung-corby-carnival-sunway-lagoon.html

Amacam? best tak tengok aku pergi event dan menang macam-macam hadiah dari Nuffnang?.. kalau suka dan bagi mereka yang masih belum mendaftar sebagai blogger Nuffnang bolehlah join disini Nuffnang Malaysia. Untuk pengetahuan semua hari ini Nuffnang telah berkembang ke seluruh asia dan buat masa ini telah lebih 300.000 blogger yang telah mendaftar sebagai ahli Nuffnang. Mereka kini telah berlabuh di Malaysia, Philippines, Singapore, Australia, China dan Hong Kong. Sebagai salah satu syarikat yang menyediakan perkhidmatan iklan di blog, Nuffnang telah mengiktiraf para blogger melalui Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 pada tahun ini dah berlangsung di Kuala Lumpur pada 16 Disember 2011 di Putrajaya Marriott. Mereka membawakan bukan saja blogger dari Malaysia tetapi dari seluruh asia pacific.  Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards ini dibawakan untuk anda oleh Volkswagen Malaysia dan Putrajaya Marriott.

Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region’s best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.

 
 

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Kembali Ke Atas