Aku Insan Biasa

Blogger MasterChef Malaysia Finale – Part 2

dalam Promo oleh

Selepas diorang buat Invention Test masak Avocado semua peserta kena buat skill test pulak lepas tuh. Dalam cabaran Skill test ni peserta kena potong bawang dengan betul supaya tak membazirkan bawang yang dipotong tuh. Chef Kertley akan tunjukkan cara yang betul untuk potong bawang.. ohh dalam masa yang sama chef kita ni kongsikan tips kalau tak nak mata berair masa potong bawang, kita kena letak dulu bawang dalam peti sejuk dalam 2-3 jam baru potong.. ooo baru ku tahu …

 

Chef Kertley menunjukkan pada para blogger cara yang betul untuk memotong bawang.

Abang Jai dengan penuh berhati-hati memotong bawang..

Akak   menunjukkan skill nya memotong bawang dalam masa 10 minit..

Abang Jai tiba-tiba terpotong jari .. huh memang tajam pisau yang diorang bagi nih.. kalau salah potong boleh putus jari tuh..

Bawang yang dihiris kenalah nipis dan mengikut kehendak juri..

Antara peserta yang luka jari masa potong bawang.. aiyaakkk memang tajam oo itu pisau

Peserta kena tunjuk kat juri hasil potongan bawang mereka.. yang paling nipis, cantik dan paling banyak dalam masa 10 minit dialah menang..

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Placeholder

Cappuccino Ice..

Cappuccino Ice satuuuu…. haha boleh pulak main order kat rumah.. ehem..ehem.. ye
Kembali Ke Atas