Blogger MasterChef Yang Pertama

Tercabar pulak bila tengok iklan Blogger MasterChef Malaysia kat website Nuffnang nih.. pasti ramai blogger kat luar sana pun rasa tercabar gak kan.. tengok hadiah yang mereka tawarkan sangatlah lumayan dan berbaloi. Tapi kalau nak join blogger MasterChef ni korang mestilah pandai memasak tul tak? kalau setakat masak telur goreng, masak maggi aku pun pandai.. tapi korang jangan ingat dari masak telur goreng dan maggi tu tak beerti korang tak layak masuk blogger MasterChef. Kalau dah nama pun MasterChef bagi apa saja pun korang boleh olah dan ubah suai masakan yang biasa-biasa tu kepada masakan yang elegant kan..  Aku ni saje je nak mengacau bukan nak masuk sangat pun.. tapi kalau dapat masuk pun apa salahnya tul tak? kalau dah namanya rezeki aku masak maggi pun boleh menang RM300 dulu masa kontst Maggi Mee My Way..

Aku ni nak kata pandai masak tu tak lah, mak aku lagi pro memasak lagilah kalau dia masak ayam kari atau ayam masak cili padi perhhhh kalau korang semua.. Tapi paling special yang aku masak adalah Laksa Nyonya Maggi .. huh pasti korang pun tak pernah terlintas kan nak masak maggi jadi laksa nyonya.. kalau korang nak cuba trylah resepi kat bawah ni… pasti terangkat beb.. RESEPI LAKSA NYONYA MAGGI ..

 

Kalau tak pasti nak masak macam mana.. boleh tengok video kat bawah ni..

 

So amacam? korang rasa aku layak tak masuk Blogger MasterChef ni?.. kalau dapat masuk aku nak masak masakan istimewa untuk korang nanti.. tapi aku kena berguru dengan mak aku dululah.. haha orang lelaki macam aku ni mana pandai masak.. Untuk pengetahuan korang semua program MasterChef Malaysia akan bersiaran pada 22 Oktober 2011 setiap hari Sabtu-Rabu jam 9 malam dan Master Class akan bersiaran pada setiap hari jumaat jam 9 malam di Channel Astro Ria (Saluran 104). Dalam rancangan realiti ini nanti anda dapat saksikan para peserta MasterChef menunjukkan kehandalan dan kehebatan masing-masing didapur merebut kejuaraan dan tahta MasterChef Malaysia yang pertama. MasterChef merupakan satu-satunya program realiti TV yang mencetus fenomena dunia dimana para peserta tidak memerlukan markah vote dari penonton dan rancangan ini telah mendapat sambutan hangat di US dan Australia dan kini bakal mencetuskan fenomena di Malaysia pula.  Untuk maklumat lanjut sila ke  Official Site di http://www.astro.com.my/MasterChef/ atau Facebook Page Link- http://www.facebook.com/MasterChefMalaysia dan Twitter  www.twitter.com/MasterChefMY.

 

Huhu amacam ok tak kalau aku join?.. bila tengok hadiah yang ditawarkan hampir RM30k terbeliak biji mata aku nih.. hihi makkkk nanti ajar orang masak kalau orang dapat masuk ye.. boleh menang macam-macam hadiah tuh.. tak apa kuatkan semangat walaupun aku tak pandai memasak tapi dah nama pun amateur so kita just happy-happy je lah kan..so kalau korang pun nak join boleh check link nih.. http://www.nuffnang.com.my/blog/2011/09/14/cook-up-a-storm-as-malaysias-first-ever-blogger-masterchef/

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Iklan and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

15 Responses to Blogger MasterChef Yang Pertama

  1. eyriqazz says:

    cool zaid..eden kalau terror masak confirm join juga..ni terror makan je…hik3..

  2. Myvitrd says:

    memang berbakat ko ni zaid.. yg paling best ketuk kuali dulu baru start masak ye.. hehehe.. good luck bro

  3. Mohd Zaid says:

    @eryqazz bro zaid saja je buat entry ni.. Zaid tak boleh join pun sebab 1hb ada kat MSS dan 15hb oktober zaid ada event nuffnang yang lain hehehe…

  4. Mohd Zaid says:

    Hahah tu gaya saya memasak bro..

  5. mieradodot says:

    jejalan sni .:)

  6. ok zaid.. nak tiru masak maggie gak lah..

  7. Mohd Zaid says:

    @mieradodot mekasih sebab jenjalan kat sini ye..

  8. Mohd Zaid says:

    @Cik Lily Putih boleh kak.. maggi pun boleh masak macam-macam jenis masakan lain hehe.. selamat mencuba..

  9. Jess says:

    Haha wow u can cook! HAHA bila nak buat open house Zaid !

  10. Mohd Zaid says:

    Hi @jess saya tak pandai masak la.. Tu pun mak i yang ajar masak haha…open house? This year x buat sebab i masih berkabung.. My uncle baru pass away masa puasa hari tu..

  11. amirnawawi says:

    perghh!! sedap tuh.. mana tau kot-kot andalah blogger masterchef yang pertama..keh3

  12. yusenze says:

    Perkh!! baca post ni time lapar.. mmg berkeroncong la perut.. hahha..

    bukan susah pon masak.. yg susah nak dapatkan rasa yg sedap.. hahha..

  13. Mohd Zaid says:

    @amirnawawi dah cuba ke resepi maggi ni?.. hehe cubalah.. tapi saya bukan masterchef yang sebenar hihi

  14. Mohd Zaid says:

    @yusenze betul tu.. nak rasa yang sedap kene ada air tangan yang sedap gak..

  15. Pingback: Aku Zaid » Invitation To Astro Blogger @MasterChefMY Contest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *