Suara Kami Konsert 2011 #HashTag

 

Rasanya semua orang dah tahukan Festival muda mudi yang tergempak yang bakal diadakan di Stadium Merdeka pada 17 September 2011 ni. Huhu siapa tak pergi memang rugilah sebab ramai artis kita turun padang nak menghiburkan korang semua. Atara yang ada Hujan, Yuna, Faizal Tahir, Stacy, Pop Shuvit, PsycoUnit & Rabbit Mac, Soul Krazy, Jaclyn Victor dan ramai lagi. Bagi yang dah ada tiket tu baguslah kalau yang tak ada tiket tu harap maaflah rasanya tiket dah habis dipasaran. Tak apa kalau tak dapat pergi pun ada siaran langsung kat website http://www.astro.com.my/suarakami/ dan Era.FM. Okey kepada sesiapa yang akan hadir pada konsert tu nanti ini ada satu pengumuman, korang boleh gunakan hashtag kat bawah ni dan tweetlah apa saja yang korang nak suarakan. Setiap tweet yang menggunakan hashtag tersebut akan dipaparkan pada skrin disekirar stadium dan konsert tu nanti. Apa lagi? suarakanlah melalui hashtag yang disenaraikan ni ye.. Apa-apa pun selamat berhibur dan selamat menyambut Hari Malaysia dan Hari Kemerdekaan yang ke 54 tahun.

#SKAltimet
#SKAzlanATT
#SKChinmayi
#SKDJFuzz
#SKFaizalTahir
#SKHafiz
#SKHinsCheung
#SKHujan
#SKHillaryAng
#SKJoeWings
#SKKitSearch
#SKManKidal
#SKNareshIyer
#SKNelly
#SKPointBlanc
#SKPopShuvit
#SKPsychoUnit
#SKRabbitMac
#SKRania
#SKSoulKrazy
#SKStacy
#SKYuna
#SKIlaDamiaa
#SKJaclynVictor
#MalaysianBoy
#SuaraKami


http://www.youtube.com/watch?v=Z3KtY2uyX8Y

A remixed Malaysian (Malay, Chinese and Indian) version of the popular Kanye West & Estelle song “American Boy”, specifically composed for the youth of Malaysia.
This video takes you on a journey of this beautiful country, from rural to urban, across different landscapes and people. The strong connection between Malaysians of different races and cultures convey a single message of ‘united we stand’.

We were given the opportunity to pitch for this video and a timeline of only 10 days to shoot, edit and put it on-air on the eve of the Malaysian Independence day. Looking at our vision of the vastness for this video, it looked impossible but with clever production planning and great team work, my team delivered a real gift to all Malaysians on the eve on Merdeka.

“Selamat Hari Merdeka Malaysia” !

Credits:
Creative Director/Supervising Director: Abid Hussain
Director: Kang
Producer & Editor: Joey Lim
Associate Producer: Emily
Assistant Producer: Daniel
DOP: Nick Lee
Post Production: VHQ
Production House: Barry Gladmore
Graphic Supervision: Martin and Shin
Production Supervisior: Punitha
A special thanks to Prakesh for believing in my team.
Copyright: Astro, Malaysia

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Konsert and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *