Ala Bucuk Bucuk Qistina

Alhamdulillah rasanya ni entry pertama aku tulis pasal anak buah pertama aku kan? hoho dulu masa sekolah rendah aku selalu cemburu dengan kengkawan aku sebab diorang dah ada title “Pak Long” “Pak Ngah” time sekolah lagi.. aku ni nak title macam mana, adik ngan kakak aku belum kawin lagi waktu tu.. sekarang nilah baru merasa anak buah nak panggil pak ngah hihi.. happy sesangat sebab dapat anak buah yang comel lote nih..  walaupun masih berumur 2 bulan melihat telatah Qistina buat aku tersenyum dan mencuit hati.. ye Qistina nanti pakngah bawak jenjalan ye.. sebut je pergi jalan mulahlah si Qistina ni buat hal merengek nak ikut haha macam tau-tau je pakngah dia ni kuat berjalan dan pergi event sana sini. Okey nanti Qistina dah besar bolehlah jadi blogger macam pakngah ni ye update pasal kecantikan ke pasal masakan ke buleh buat duit.

 

Nur Alia Qistina semasa usianya beberapa hari selepas dilahirkan.. untuk pengetahuan baby qis ni dilahirkan tak cukup bulan, aku memang tabik lah kat qistina sebab dia sangat kuat untuk mengharungi segala cabaran, kesian juga kat qistina dulu terpaksa duduk dalam incubator dan kena cucuk wayer sana sini… Walaupun dilahirkan tak cukup bulan Alhamdulillah sekarang dia dah sihat dan bertambah-tambah comel.. anak buah siapa lagi kan,.. anak buah aku leh..

Terkini Nur Alia Qistina tersenyum lebar bila dengar nak ajak dia pergi jenjalan.. uhuhu aku rasa lah kan anak buah aku ni bila dah besar nanti mesti kuat gi oversea.. ermmm mungkin dia akan jadi seorang pramugari kot.. selalunya tekaan aku tepat haha.. apa salahnyakan kasi pramugari suatu hari nanti.. bolehlah ajak nenek dan pakngah ni jalan-jalan oversea pulak kan..

tengok tu asik nak menyusu je kan badan dah macam pakngah.. takpeh nanti dah besar baby qis jaga badan ye.. jadi model 🙂

huhu aku sayang sangat kat anak buah aku ni.. harap dah besar nanti dia jadi anak yang solehah dan menjadi kebanggaan ibu bapanya dan keluarga kami.. satu-satunya anak buah yang sangat kuat dan sangat cuuutteeeee…. pakngah love u Qis… harap bila qistina dah besar nanti qistina bacalah blog pakngah ni ye hihi.. 🙂 muahh muaahh 10x xoxo..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Diriku and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ala Bucuk Bucuk Qistina

  1. Hehehe comel! Eh, nak jadi pramugari ke, model ke, blogger ke? Pening Qis nanti dah besar, pak ngah nya suruh jadi macam2.. Hahaha.. Ya, semoga Qis membesar menjadi seorang wanita solehah yang bijak dan baik orangnya.. 🙂

  2. Alice says:

    Klu die tido muka mcm ko zaid…

  3. Mohd Zaid says:

    hehe pakngah dia ni loghat sikit @bella macam-macam nak..

  4. Mohd Zaid says:

    mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi alice hehehe

  5. ffizi says:

    tomei… anak sape lah ni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *