MYDISTRESS – Aplikasi iPhone Dari PDRM

 

Terbaharu dari PDRM mereka menyediakan satu aplikasi khas yang diberi nama MyDistress untuk pengguna iPhone. Aplikasi ini bertujuan membantu rakyat apabila menghadapi situasi mencemaskan dan berada didalam keadaan yang merbahayakan. Bagi aku aplikasi ini sangat bagus dan menyediakan perkhidmatan terpantas apabila didalam kesusahan. Ye lah kan bila seseorang berada dalam keadaan cemas dah tak ingat dah nak call polis kadang-kadang tu sampai nombor polis 999 pun boleh lupa. Apabila menggunakan aplikasi ini korang tak perlu nak mendail atau bercakap dengan polis cuba hanya menekan satu butang dan segala maklumat tentang lokasi anda akan disambungkan ke Polis PDRM.

Aplikasi ini dibekalkan kepada pengguna secara percuma oleh NKRA Polis Selangor dan buat masa ini kawasan liputan hanya untuk Selangor sahaja. Mungkin ini baru permulaan dan aku percaya jika aplikasi ini mendapat sambutan pihak mereka pasti akan meluaskan liputan ke seluruh Malaysia.

Download Apps MYDISTRESS : http://itunes.apple.com/my/app/mydistress/id449839694?mt=8

 

 

Penting apabila ada aplikasi seperti ini adalah bertujuan membantu kita dalam keadaan kecemasan dan meminimakan ancaman jenayah terdahap diri kita. Perlu diingatkan aplikasi ini supaya berhati-hati apabila menggunakannya. Jangan sesekali klik butang bantuan jika tiada apa-apa masalah yang berlaku. Ianya sama juga kita membuat panggilan palsu ditalian 999 kalau kita salah gunakannya. Ingatkan pada anak-anak yang dibawah umur dan bantu mereka bagaimana untuk menggunakan aplikasi ini.

Jom muatturun sekarang : http://itunes.apple.com/my/app/mydistress/id449839694?mt=8

 

Free

Category: UtilitiesUpdated: 22 August 2011
Current Version: 1.2
1.2 (iOS 4.0 Tested)
Size: 6.3 MB
Language: English
Developer: Convep Mobilogy Sdn. Bhd.
Β© Convep Mobilogy 2011
Rated 4+

Remark : Pengguna iPhone, Andriod, BlackBerry dan J2MEΒ  turut boleh memuat turun aplikasi ini secara percuma disini

http://www.mydistress.net/download.html

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Tips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to MYDISTRESS – Aplikasi iPhone Dari PDRM

  1. nice info.. terrbaeekkk…!!

  2. Mohd Zaid says:

    sama-sama πŸ™‚

  3. SS says:

    cool ! πŸ˜€

  4. Kodet says:

    Bagus apps ni

  5. Addy says:

    Memang Bagus. Kalao tekan SOS then pop up confirm or cancel lagi best.

  6. Mohd Zaid says:

    thks bro.. dah pernah guna ke apps ni?

  7. Mohd Zaid says:

    yup memang bagus..

  8. Mohd Zaid says:

    betul tu addy.. saya pun setuju dengan pendapat awak..

  9. Jericho says:

    Fullamak… interface cantik bro.. lepas ni pos laju pulak kena buat macam tu.. tracking barang tu guna GPS.. hehe

  10. Mohd Zaid says:

    betul gak tu bro.. POS Malaysia perlu ada juga apps for POS Laju ..

  11. saveqmm says:

    baru tahu ni bro..thanks infonya…

    selamat hari raya jugak..saya dah follow sini ya..jemput follow kalau sudi…

  12. fattah says:

    cool.. baru aku tahu.. gile r.. hebat r polis macam tu.. hehe
    salam kenal..

  13. Mohd Zaid says:

    thanks ok saya follow balik πŸ™‚

  14. Mohd Zaid says:

    salam kenal bro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *