8TV Memohon Maaf Atas Siaran Iklan Ramadan

Berikutan dengan siaran iklan Ramadan 2011 di saluran 8TV beberapa hari lalu mendapat respond panas dari pelbagai pihak termasuk dari penonton setia saluran itu. Iklan Ramadan yang mengisahkan seorang wanita (mungkin berbangsa cina) berlagak kurang sopan ketika berada di bazaar Ramadan. Mungkin iklan ini hanya bertujuan sebagai nasihat kepada segelintir masyarakat tentang adab sopan ketika berada di bazzar Ramadan tetapi cara penyampaian mesej itu mungkin juga tidak tepat dan perlu menitikberat tentang masyarakat dan perkauman di Malaysia. Semalam pihak 8TV melalui Facebooknya telah membuat satu kenyataan permohonan maaf kepada semua atas siaran iklan ramadan tersebut.

 

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to 8TV Memohon Maaf Atas Siaran Iklan Ramadan

  1. Diyana Yang says:

    Boleh tak nak tahu sapa yg offended dengan iklan tu? apsal aku tgk OK jerr.. ehehehehe

  2. alice says:

    ade lah orang2 tertentu …. iklan ni pun kejap je kuar kat tv….

  3. Mohd Zaid says:

    memang alice.. tapi sewajarnya pihak tv khususnya perlu ada sensitivity masyarakat juga kan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *