Teater DREAMGIRLS – The Broadway Musical Sensation Kini Di Istana Budaya

Peminat-peminat teater tanahair sekalian mesti dah tahu tentang  Teater DREAMGIRLS – The Broadway Musical Sensation yang kini sedang dipentaskan di Istana Budaya mulai 14 Julai 2011 hingga 24 Julai 2011. Terima kasih lah kepada pihak penganjur sebab sudi invite aku ke majlis tayangan bersama media hari tu.. ternyata naskah yang diadaptasi dari filem Dreamgirls dan dilakonkan versi pelakon Malaysia ini menjadi kenyataan dan aku rasakan teater ini sangat menarik untuk ditonton oleh semua orang. Ianya berbeza bila tengok filem dan teater sebab feel nya tak sama.. jadi kalau korang nak tahu cerita Dreamgirls ni tentang apa boleh baca sinopsis kat bawah ni.. lepas baca jom pi tengok kat Istana Budaya ya..

 

Sinopsis :

Dreamgirls is a Broadway musical with music by Henry Krieger and lyrics and book by Tom Eyen. Based on the show business aspirations and successes of R&B acts such as The Supremes, The Shirelles, James Brown, Jackie Wilson and many others, the musical follows the rise to prominence of a young singing trio from Chicago, Illinois called ‘The Dreams’ who become superstars in the music arena.

The musical opened on December 20, 1981 at the Imperial Theatre and was nominated for thirteen Tony Awards (including Best Musical) and won six. Twenty five years later, it was adapted into a major motion picture by DreamWorks and Paramount Pictures.

Dreamgirls The Musical was first staged in 1981 under the direction of Michael Bennett on Broadway, New York. The musical revolves around the era between the late 1960s to 1980s and tells the tale of the journey of ‘The Dreams’, a black female singing group. The main protagonist in the musical is Effie White (originally played by Jennifer Holliday, and then by Jennifer Hudson in the 2006 release).

Dreamgirls The Movie was released in 2006 and boasted a vast spectrum of international superstars including Beyoncé Knowles (Deena Jones), Jennifer Hudson (Effie White), Eddie Murphy (as James Early Thunder) and Jamie Foxx (Curtis) amongst many others. BROADWAY ACADEMY has been givenfull rights to stage Dreamgirls in Malaysia, Singapore and Thailand.

Get your tickets here http://www.airasiaredtix.c?om

Tickets are priced at
Evening : RM48, RM88, RM128, RM168, RM228, RM 288, RM 353 (G.C VVIP)
Matinee : RM48, RM68, RM108, RM148, RM208, RM248, RM 353 (G.C VVIP)
Royal Gala Night : RM103, RM153, RM203, RM253, RM303, RM353, RM403 (G.C VVIP)
Charity : RM103, RM153, RM203, RM253, RM303, RM353, RM403 (G.C VVIP)

The main cast for Dreamgirls The Broadway Musical Sensation:

Effie White – Elvira Arul and Dina (Singer and performer)
Curtis Taylor Jr. – Tony Eusoff (Celebrity TV and film actor)
Deena Jones – Cheryl Samad (Celebrity TV presenter and host)
Lorrell Robinson – Azura Zainal (Celebrity TV presenter and host)
Michelle Morris – Ruzana Ibrahim (Singer and performer)
C.C White – Dafi (Akademi Fantasia finalist)
Dina – Understudy for Effie White and ensemble (Finalist for Malaysian Idol S1 and celebrity radio DJ)
Reefa – Understudy for Jimmy Thunder and ensemble (Celebrity radio DJ and Malaysia rapper)
Marty Madison – Indi Nadarajah (Celebrity comedian with Comedy Court)
Kris Coleman – Jimmy “Thunder” Early

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Teater DREAMGIRLS – The Broadway Musical Sensation Kini Di Istana Budaya

  1. hafiz says:

    pulau pinang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *