Destinasi Percutian – Phuket Thailand (007)

 

Snorkeling dan pengalaman menaiki ferry ke Phi-Phi Island memang tak dapat digambarkan keseronokkannya lebih-lebih lagi dapat menikmati pemandangan pulau tanpa pantai yang begitu banyak diperairan mereka. Sampai saja ke Phi Phi Island kami dijamu makan tengah hari di restoran PP Prince, makanannya sangat sedap dan semestinya HALAL. Makanan disini termasuk pakej semasa bayar duit ferry tuh. Memang berbaloilah semua dalam satu cuma shopping je pakai duit sendiri. Di sini diberi masa selama 2 jam untuk mandi di pantai dan bershoping.

 

 

2.10 PM back here, maknanya kena balik ke ferry dalam jam tersebut kalau tak alamatnya kena tinggal la kat Phi Phi Island ni… kat sini ibarat syurga bagi orang putih, diorang selamba je buka sana buka sini, yang telanjang pun ada tapi aku tak sampai hati nak rakam kang kena marah pulak..

 

 

Gambar kat atas ni aku bersama minah Europe yang tengah bercuti di sini bersama kekasihnya, memang sporting lah dia ni tapi yang tak bestnya dia tak pandai cakap english jadi aku pun macam ayam ngan itik la bercakap haha..

Kuiz : nampak tak buah mangga masak kat pokok tu?.. kalau tak nampak pendek umur hahaha

 

 

Cuci mata betul aku bila sampai kat Phi Phi Island ni.. pilih yang mana suka.. nice to see nice to hold.. once broken consider sold hahahaha… kat sini banyak resort dan chalet yang boleh disewa harganya agak mahal juga maklumlah tengah pulau.

 

 

2 ekor tapir liar terdambar kat pantai phi phi ni.. syokkkk..

 

 

Sebab tu la kot kena Tsunami sebab kat sini diorang bersosial sikit.. tapi ingatlah kita datang sini nak tengok ciptaan tuhan ye bukan nak bersosial okey..

 

Banyak kedai menjual cenderamata kat sini.. boleh shopping sampai lebam.. ingat jangan lupa tawar menawar ye..

 

 

Sebelum naik ferry untuk balik ke Phuket, korang boleh beli frame cenderamata gambar korang ni kat atas ferry.. harganya 100 baht bersamaan RM10 je.. ok la tuh buat koleksi kat umah..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Percutian and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Destinasi Percutian – Phuket Thailand (007)

  1. Whoaaa….UNTUNG la dapat cuci mata baekkkk punya…..

  2. Mohd Zaid says:

    bro pernah pergi Phuket ke?.. pantai dia best lah..

  3. AZHARI ISMAIL says:

    Tahniah….. saya pun bercadang nak naik keretapi dari KL ke Hatyai….. tentu best…. apa yang special di Hatyai…scenery atau cenderahati.

    anyway tqvm

  4. Mohd Zaid says:

    AZHARI ISMAIL > buat masa sekarang ni saya tak berapa pasti keadaan di sana selamat atau tidak.. tapi kalau ke sana jangan lupa ke floating market ya 🙂

  5. joe says:

    brpa bath zaid nk p pulau ni?

  6. Mohd Zaid says:

    joe > zaid bawa rm500 je ke sana..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *