Monthly Archives: June 2011

New Zealand – Thrillseekers Claybird Shooting

  Pertama kali pegang senapang dan menembak itulah yang aku lakukan ketika berada di New Zealand. Memang satu pengalaman yang tak dapat aku lupakan. Nampak mudah tapi sebenarnya susah gak nak menembak ni. Sewaktu di Hanmer Springs aku berkesempatan ke … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , | 5 Comments

New Zealand – Shotover Canyon Swing Queenstown

    Pertama kali semasa dapat tahu yang aku kena buat terjunan di Shotover Canyon Swing ni aku agak blur, apa benda yang nak di swing kan? macam mana rupa bentuk terjunannya… adakah ianya lagi extreme dari Kawarau Bridge Bungy? … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 8 Comments

New Zealand – Kawarau Bridge Bungy

  Satu benda dalam hidup aku yang aku paling benci adalah mengatasi masalah ketakutan pada tempat tinggi. Mungkin aku belum merasai bagaimana bila terjun dari tempat tinggi dengan tarikan graviti bumi. Betapa beruntunnya aku sebab dapat merasai kehebatan terjunan Bungy … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , | 11 Comments

SEKALI LAGI – Filem Terbaik Yang Menyentuh Perasaan

  Cerita melayu lagi.. tapi kali ni ceritanya best tak macam cerita tangkap leleh sebelum ni. Semalam aku berpeluang bertemu dengan pelakon-pelakon filem SEKALI LAGI yang diadakan di TGV Sunway Pyramid dalam sesi sidang media mereka. Memang padan betul gandingan … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 4 Comments

New Zealand – Hanmer Springs Thermal Pools & Spa

  Hanmer Springs Thermal Pools & Spa merupakan salah satu tarikan pelancong jika anda berada di New Zealand. Hanya 500 meter dari tempat penginapan kami di Heritage Hotel Hanmer Springs merupakan tempat kolam air panas untuk seisi keluarga. Sekiranya anda datang … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Dell Bloggers Day 2011

  Saya akan berada di Alexis, Garden jam 3pm – 8pm hari ni sebab ada event Dell Bloggers Day 2011. Banyak aktiviti menarik yang akan diadakan disana. Tunggu ye sesuatu yang menarik menanti anda. Saya akan update segala perkembangan terkini … Continue reading

Posted in Uncategorized | Tagged , , | 3 Comments