Exabytes Malaysia Hosting Terbaik Di Malaysia Dan Dunia!

 

Kenapa saya memilih Exabytes.com.my sebagai hosting dan domain untuk blog Mohdzaid.com? .. mesti ramai yang dah tahukan blog Mohdzaid.com ini di hosting melalui syarikat hosting terkemuka di Malaysia dan di Dunia. Kenapa aku berani mengatakan Exabytes adalah hosting terbaik?.. kerana kualiti dan perkhidmatan layanan mesra pelanggannya dijamin terbaik dan menjadikan Exabytes pilihan NO1 di Malaysia oleh pelanggannya. Ini adalah pengalaman yang pernah aku lalui sejak 6 tahun berkecimpung dalam dunia forum online pada awalnya dan kini menjadi seorang blogger aktif.

Dalam penglibatan dunia blog ini banyak rintangan dan halangan yang pernah aku lalui, jika dulu blog ini selalu mengalami masalah hosting kerana  hosting lama yang aku pakai asik down, tapi selepas bertukar kepada Exabytes semua masalah yang dialami menjadi mudah dan lancar. Banyak syarikat terkemuka yang menggunakan perkhidmatan hosting dan domain dari Exabytes termasuklah aku kerana mereka percaya akan service yang diberikan oleh pihak Exabytes ini adalah terbaik.

Berikut adalah 10 perkara terbaik dari Exabytes Malaysia!

 

Semenjak aku menggunakan Exabytes, mereka pernah menaja hadiah peraduan Hosting Giveaway Mohdzaid.com – Tajaan Exabytes.com.my yang pernah aku buat suatu ketika dulu, aku amat berterima kasih kepada pihak Exabytes kerana sudi menaja hadiah hosting kepada pemenang peraduan kecil aku ni. Walaupun peraduan yang aku buat kat blog ni biasa-biasa saja, tetapi pihak Exabytes amat prihatin dan sudi bekerjasama. Antara yang menarik pihak Exabytes juga pernah mengadakan tayangan wayang percuma suatu ketika dulu bagi menonton cerita 2012. Memang bestlah Exabytes nih aku cakap korang..

Untuk pengetahuan semua, blog Mohdzaid.com ini menggunakan Hosting EBiz Gold Unlimited yang dibeli pukal untuk 2 tahun. Percaya atau tidak harga yang ditawarkan oleh pihak Exabytes amatlah berpatutan dan murah berbanding dengan syarikat hosting yang lain yang murah tetapi tiada bermutu. Kenapa aku memilih EBiz Gold Unlimited untuk hostingkan blog ini?.. Ya aku memanglah seorang blogger yang suka letak gambar besar-besar dan ini akan menggunakan disk space dan bandwidth yang banyak jadi EBiz Gold Unlimited lah pilihan terbaik untuk aku. Selain itu terdapat 8 perkara yang anda perlu tahu kenapa anda perlu melanggan perkhidmatan EBiz Gold Unlimited ini antaranya adalah seperti rajah dibawah.

 

 

1. Small Business Web Hosting Expertise

Exabytes specialized in Small Business Web Hosting since year 2001.
Exabytes is trusted by over 32,000 active clients worldwide.
Exabytes is currently managing over 400 hosting servers.
Exabytes understand your Small Business Web Hosting requirements well.
Exabytes Small Business Web Hosting is backed by over 40 Small Business Web Hosting specialists.

    2. Easy Small Business Web Hosting Management and Access.  Everything is easily managed with our web based control panel:

    File management: backups and advanced FTP.
    Domains: subdomains, parked, addons, etc.
    Email: webmail, forwarders, autoresponder, etc.
    Databases: MySQL, Postgre, phpMyAdmin, phpPgAdmin.
    Others: Fantastico, Application Installers, web stats and more!

      3. Unbeatable Small Business Web Hosting Features

      Our Small Business Web Hosting package provides you with all the hosting resources you may need for managing a successful website.
      Extremely huge web space.
      Extremely huge monthly data transfer.
      Unlimited email accounts.
      Mutiple MySQL databases.
      1 Click Web and Business Apps installation.

        4. Additional Small Business Web Hosting Extras

        Free Domain Name (.com / net / org / info / biz). EBiz Gold Only.
        Free Secondary E-Mail Server.
        Free 90 Days Submitnet SEO Tools.
        Free 90 Days Search Engines Submission Tool.
        Free 150 Web Site Templates

          5. Optimized Small Business Web Hosting Server

          Our servers are especially optimized to ensure the best web and email performance for small businesses.
          Customized Small Business Web Hosting settings to improve server stability and performance.
          24/7 live server monitoring.
          Industry-leading hardware.

            6. Robust Small Business Web Hosting Security

            Hosted in state of the art secured data centers.
            Security hardening on Small Business Web Hosting server to protect against massive data flooding, denial of services and hacking attacks.
            Enterprise grade hardware firewalls.
            Customized software firewalls for Small Business Web Hosting

              7. Reliable Small Business Web Hosting Support

              Along with being extremely fast in solving general hosting issues, our support team also provides 24/7 assistance with Small Hosting issues.
              Email Servers Monitoring

                Support team with special email knowledge.
                State-of-the-art HelpDesk system24/7 professional customer service
                60 min average ticket response time

                8. Extensive Small Business Web Hosting Tutorials

                  Video Tutorials: Managing Your EmailsVideo Tutorials: Updating Your Domain DNS Video Tutorials: Using FTP ProgramVideo Tutorials: Managing Your Hosting Accounts

                     

                     

                    Malaysia merupakan salah satu negara yang mempunyai bilangan blogger paling ramai berbanding negara asia yang lain. Kini lebih ramai orang gemar memiliki domain .com sendiri berbanding menggunakan perkhidmatan blogger percuma seperti Blogspot.com. Bagi pengguna di Malaysia aku memang cadangkan supaya korang ambil Exabytes sebab ianya berpengkalan di Malaysia dan mempunyai syarikat berdaftar yang terletak di Penang. Bagi anda yang tidak mempunyai kemahiran atau pengalaman untuk uruskan sendiri blog yang dihosting melalui pakej EBiz Gold Unlimited, jangan risau kerana pihak Exabytes sedia membantu dengan layanan pelanggannya yang cekap itu. Aku sendiri tidaklah mahir dalam pengurusan blog ini tetapi dengan bantuan yang diberikan Alhamdulillah segala urusan menjadi mudah. Bagi yang tidak tahu apa pasal hosting tetapi ingin menggunakan Exabytes untuk membina blog atau website perniagaan? jangan risau. Melalui pekej EBiz Gold Unlimited anda diberikan Cpanel yang membolehkan anda menggunakan Softaculous dan aplikasi ini anda boleh membina laman blog dengan masa yang pantas, hanya 5 minit saja blog anda sudah siap. Belajar Membina Blog WordPress Menggunakan Softaculous

                    Oh ya! langgan EBiz Gold Unlimited dari Exabytes MY sekarang dan jom kita join contest hebat “10 Anniversary Super Blogger Contest” yang sedang dijalankan ini. Mungkin anda berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik seperti iPad2, Voucher Starbucks, Voucher KFC, Voucher Haagen Dazs dan banyak lagi. Jom sertainya sekarang!. Mungkin ini rezeki saya dan anda juga.

                    About Mohd Zaid

                    Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
                    This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

                    30 Responses to Exabytes Malaysia Hosting Terbaik Di Malaysia Dan Dunia!

                    1. TanyaLelaki says:

                      banyak kelebihan rupanya exabytes ni.. baru aku tau.. thanks ya

                    2. Cinderella says:

                      Sy pun nak join 😉

                    3. myvitrd says:

                      wah info terbaik ni zaid.. good luck ye

                    4. TianChad says:

                      Wah this post really high chance to win iPad 2 =D
                      All the best ya!

                    5. Mohd Zaid says:

                      Thanks TC .. saya memang nak sangat pakai ipad2 .. harap2 entry ni bawa tuah kepada saya 🙂

                    6. Mohd Zaid says:

                      Salam bro… terima kasih kerana support zaid.. harap bro pun join contest ni ye.. kita sama2 menang.. 🙂

                    7. Mohd Zaid says:

                      yes mari join ramai-ramai… kita sama-sama menang ipad2 ye..

                    8. Mohd Zaid says:

                      salam bro.. memang bagus Exabytes ni.. cubalah saya memang suka layanan pelanggannya.. memang cekap dan pantas..

                    9. Pingback: Aku Zaid » Notebook Dari Exabytes Dan Google!

                    10. Awi Diana says:

                      Zaid memang berbakat tak mustahil awal boleh menang ipad dari Exabytes. Tahniah dan semoga berjaya ya.. saya pun sudah menggunakan perkhidmatan Exabytes selepas membaca blog zaid ni..

                    11. Ina Mohd says:

                      wahhh zaid kalau menang ipad bagi ina okey.. ina vote entry zaid nih.. semoga berjaya

                    12. Ejam Saz says:

                      wahhh sangat lengkap dan ada peluang untuk menang ipad2.. saya doakan semoga bro berjaya ye.. dan saya telah tertarik dengan penerangan bro tentang exabytes.. dan saya akan langgan perkhidmatan exabytes lepas ni..

                    13. Kusyis says:

                      Nice entry bro.. hope you will win ya.. 🙂 Exabytes No 1 i like Exabytes

                    14. adi kajang says:

                      Salam bro zaid.. memang menarik artikel ini.. saya sangat suka penerangan bro.. semoga berjaya ya..

                    15. sepat ronggeng says:

                      info yang sangat terbaik. saya pun suka exabytes dan memang mereka yang terbaik di Malaysia dan dunia..

                    16. Jinba Manic says:

                      i wan ipad 2 … hope u will win ye.. 🙂 i like ur post..

                    17. Mohd Zaid says:

                      Hi Jinba Manic.. thanks ya.. hope u like it.. 🙂 wish me win ya..

                    18. Mohd Zaid says:

                      Hi Sepat… terima kasih kerana memilih Exabytes sebagai hosting blog awak.. Exabytes memang terbaik setakat ini yang pernah zaid langgan..

                    19. Mohd Zaid says:

                      Salam bro Adi… smoga adi suka ye dan jangan lupa gunakan Exabytes untuk hosting blog ye sebab Exabytes hosting terbaik di Malaysia dan Dunia 🙂

                    20. Mohd Zaid says:

                      Kusyis, thanks for choosing Exabytes.. wish me win ya..

                    21. Mohd Zaid says:

                      insyaallah bro kalau ada rezeki menang la kot ipad tu.. kalau tak dapat voucher pun ok je..

                    22. Mohd Zaid says:

                      Salam ina… huhu ina tak join ke contest ni? rugi kalau tak join tau.. mana tahu kalau ada rezeki boleh menang ipad gak..

                    23. Mohd Zaid says:

                      Hi Awi.. terima kasih ya… zaid amat bangga awi dah langgan Exabytes selepas baca blog zaid ni.. zaid amat terharu 🙂

                    24. sazly shah says:

                      i like ur post 🙂

                    25. David says:

                      Tahniah bro. Anda telah menangi ipad2!!!. Early Raya Present. Haha

                    26. titan says:

                      tahniah. dapat ipad2 tu.. 🙂

                    27. munna says:

                      hi zaid,
                      1st time dtg sini..dlm planning nak pkai .com dan tgh cr hosting yg paling bagus..thanks 4 de info. =)

                    28. Mohd Zaid says:

                      yes tq… exabytes memang bagus..

                    29. mefranz says:

                      info yang sangat berguna.. buat masa ni guna datakl.. kebetulan sedang mencari satu lagi hosting untuk amazon affiliate..

                    Leave a Reply

                    Your email address will not be published. Required fields are marked *