DiGi WWWoW Awards

Para Penaja DiGi WWWoW Awards

 

Semalam aku berkesempatan untuk pergi DiGi D’House kat Shah Alam untuk pelancaran DiGi WWWOW Awards. Sebuah projek khas untuk rakyat Malaysia melalui undian dari komuniti Facebook. Projek DiGi WWWoW Awards ini telah mendapat sokongan dari pelbagai pihak antaranya ASTRO, Era.FM, Hits.FM, Google, Yahoo!, MSN, Mudah.my, Nuffnang bloggers, Lowyat.net, Malaysia Airlines, Flickr, Karangkraf dan Malaysian Digital Association (MDA).

DiGi WWWOW Awards bermula dari 21-April-2011 hingga 20-June-2011 dan selama dua bulan peserta dapat explore pelbagai benda diluar sana dengan kretiviti masing-masing.  Pertandingan ini tidak kita siapa dan sesiapa saja boleh menyertainya asalkan dia menetap dan dia berasal dari Malaysia. Sebanyak 16 kategori dipilih dan pilihan boleh dibuat melalui laman web http://www.wwwow.my/. Antara kategori yang dipilih adalah seperti berikut :-

1. Top Makan Makan Expert Award

2. Top Kay Poh Award

3. Fave Tech Head Award

4. Online Shop of The Year Award

5. Blogger of the Year Award

6. Video of the Year Award

7. Must Follow Personality Award

8. Picture of the Year Award

9. Top LOL (humor) Award

10. Best Internet for Good Award

11. Fave Malaysian Male Online Celebrity Award

12. Fave Malaysian Female Online Celebrity Award

13. Fave Person over 40 Award

14. Fave Person under 15 Award

15. Online Story of the Year Award

16. Best Internet for All Idea/Campaign Award

 

Adik Yoongster pun turut menyertai pertandingan ini.

 

Seramai 16 pemenang akan dipilih pada peringkat akhir dan undian terbanyak dan keputusan juri akan menentukan siapakah pemenangnya di Yellow Carpet Gala Award Event pada 12 Julai untuk merebut sebuah piala DiGi WWWoW Award dan hadiah bernilai RM5000.00 dari pihak penaja. Jadi jangan tungu lama-lama jom kita sertai pertandingan ini sekarang, mana tahu tuah kita bermula dari ni. Kalau ada sesiapa yang sudi, jom undi saya juga sebagai Blogger Of The Year.


 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to DiGi WWWoW Awards

  1. ady says:

    wow menarik ni..teringin gak nak join

  2. Mohd Zaid says:

    lepas join jangan lupa vote zaid ye,.. 🙂

  3. Howdy! I could have sworn I’ve visited this site before but after
    looking at many of the articles I realized it’s new to
    me. Anyhow, I’m certainly delighted I found it and I’ll be book-marking it and checking
    back regularly!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *