Sinopsis : Scream 4 (Di Pawagam 15-April-2011)

Pagi tadi aku sempat pergi tengok tayangan media untuk cerita Scream 4 di Mid Valley Kuala Lumpur bersama beberapa blogger Nuffnang yang lain. Aku memang sukakan cerita bercorak ngeri dan seram ni walhal aku sendiri seorang yang penakut dengan cerita-cerita seram ni haha.. Bila kali terakhir anda menonton filem seram tikam-tikam dan bunuh orang ni?.. kalau dah lama tak pergi menonton apa kata korang tetapkan masa dan pergi menonton Scream 4 ni kat wayang pada 15 April 2011 nanti sebab cerita ni memang seram dan terkejut-terkejut. Adik-adik dan ibu mengandung tak digalakkan tengok cerita ni sebab ada unsur 18SG.

Dalam filem Scream 4 ni korang akan tertanya-tanya siapakah pembunuh misteri dan kenapakah dia merakam setiap kejadian pembunuhan dan dijadikan filem untuk ditayangkan kepada umum setiap tahun, apakah rahsia dan apakah syarat-syarat si pembunuh kepada mangsa. Mungkinkan si pembunuh itu terdiri dari orang sekeliling mereka? segalanya akan terjawab dalam filem Scream 4 ini.

 

Synopsis

In SCREAM 4, Sidney Prescott (Neve Campbell), now the author of a self-help book, returns home to Woodsboro on the last stop of her book tour. There she reconnects with Sheriff Dewey (David Arquette) and Gale Weathers (Courteney Cox), who are now married, as well as her cousin Jill (played by Emma Roberts) and her Aunt Kate (Mary McDonnell). Unfortunately Sidney’s appearance also brings about the return of Ghostface, putting Sidney, Gale, and Dewey, along with Jill, her friends, and the whole town of Woodsboro in danger.

The newest installment in the acclaimed franchise that ushered in a new wave of horror in the 1990s is written by series creator Kevin Williamson and directed by suspense master and director of the first trilogy, Wes Craven.  The film stars Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Emma Roberts, Hayden Panettiere, Rory Culkin, Anthony Anderson, Adam Brody, Mary McDonnell, Marley Shelton, Nico Tortorella, Marielle Jaffe, Kristen Bell, Anna Paquin, Lucy Hale, Shenae Grimes, Aimee Teegarden and Brittany Robertson.

 

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Sinopsis : Scream 4 (Di Pawagam 15-April-2011)

  1. k.a says:

    mesti seram ni..jom2 p tgok

  2. decrewz says:

    Macam menarik je nih.. oleh layan sok..

  3. shandye says:

    ok. dengki sekejap sbb dh tgk. baru je plan nk tgk this weekend. huhuhu…

  4. zool says:

    Citer Scream ni memang best. masa 1 ngan 2 aku layan.. yg 3 dah tak layan. yg ni tak tau le nak tengok ke tak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *