OH Cantiknya Golden Palm Tree Resorts – Sepang Gold Coast

Best betul kalau dapat bercuti dalam masa terdekat ni kan, ye lah hari-hari fikir pasal kerja lama-lama otak boleh jadi stress dah sakit. Haha cakap je lah zaid yang ko tu nak pergi bercuti kat Golden Palm Tree Resorts ni kan haha.. Sabtu lepas aku betul-betul happy sebab impian aku tercapai untuk menjejakkan kaki ke resort 6 bintang ni. Bukan calang-calang orang boleh tinggal kat sini tau dan harganya boleh tahan juga, tapi berbaloi lah dengan apa yang kita dapat disini.

Hari Sabtu hari tu aku dan kawan-kawan blogger yang lain sempat untuk singgah ke Golden Palm Tree Resorts – Sepang Gold Coast dan kami berpeluang untuk melawat setiap bilik yang ada disini dari yang paling murah dan hinggalah ke yang paling mahal. Resort ni memang best dan bestlah susah aku nak cakap macam mana kehebatan resort ni… korang kena datang sendiri baru korang tahu bestnya macam mana.

Untuk pengetahuan resort ini telah diiktiraf sebagai “The Longest Coastal Paradise In Asia” dimana ianya di reka berbentuk pokok kelapa sawit diatas air sepanjang 1.2 km dan memiliki 393 buah bilik ianya juga menjadikan resort ini sebagai resort eco-friendly sea-hotel yang pertama didunia. Golden Palm Tree Resorts terletak di Pantai Bagan Lalang dimana perjalanan ke sini hanya lebih kurang 85 minit dari Kuala Lumpur, 64 minit sekiranya anda dari Putrajaya dan hanya 46 minit dari KLIA. Jadi tiada alasan untuk korang kesini dan menikmati pemandangan indah di Pantai Bagan Lalang Sepang.

Disini bilik-biliknya dipanggil Villa dan terdapat 5 jenis villa yang disediakan untuk pelancong dalam negeri dan luar negara. Antaranya adalah Travelers Palm Villa, Premier Travelers Palm Villa, Canary Palm Villa, Ivory Palm Villa dan Royale Palm Villa dan harga-harga berlainan mengikut jenis villa. Di resort ini mereka menyediakan perkhidmatan buggy untuk memudahkan perjalanan pengunjung sebab maklumlah hotel ni panjang dan kalau nak jalan memang penat lah. Apa yang menarik perhatian aku adalah bumbung dan atap villa nya menggunakan daun Alang-Alang yang mengeluarkan sejenis bau harum. Aku suka sangat bau daun Alang-Alang ni sangat menenangkan jiwa dan suasana boleh jadi romantik lah..

Info lanjut sila layari :

 

 

www.goldenpalmtree.com/

Golden Palm Tree

Resort & Spa Sdn Bhd (637783-W)

No. 67, Jalan Pantai Bagan Lalang,

Kg Bagan Lalang,

43950 Sungai Pelek,

Selangor Darul Ehsan, Malaysia

[mappress mapid=”20″]

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Percutian and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to OH Cantiknya Golden Palm Tree Resorts – Sepang Gold Coast

  1. lAl says:

    Seyes aku rindu event blogger nih..huhu.. last aku p ngan hg ja..huhu..

  2. cikery says:

    kalau balik rumah, selalu je pegi bagan lalang amek angin lepaskan tension sambil makan makanan seafood yg sedap. tapi tak pernah lagi masuk sepang gold coast… mmg sangatttttt pnjang…n bile malam. canteks! =)

  3. Been here before Zaid, but that time masih on construction. Just enjoyed looking at the beach, quite crowded on Sunday. Looks like you had a great time.

  4. Pojie pernah mai sini dengan kawan2 nak jengah masuk tak dapat, dapat bergambor kat luor jer sedeyyyhh!! Tapi memang best la dalam dia exclusive kan, berapa harga dia ek? Cehh cam mampu jerk ;p

    PojiePooh; Hanya Satu…

  5. Mohd Zaid says:

    memang cantik tempat ni pojie.. tapi tu lah memang nak masuk ada pak guard jaga.. member zaid pun kena halang walhal kitaorang memang dijemput oleh pihak mangmt hotel ni haha..

  6. Mohd Zaid says:

    Hi Nava.. sekarang ni dah cantik tempat ni.. nanti ajaklah suami honeymoon kat sini ye.. memang best..

  7. Mohd Zaid says:

    yup seafood kat sini pun sedap gak dan murah..

  8. Mohd Zaid says:

    jom lal.. nanti ko join je mana2 event blogger..

  9. Jess says:

    Now i miss bagan lalang !!!

  10. Mohd Zaid says:

    jess i miss nak stay kat GPtree.. 🙁

  11. eyriqazz says:

    huk3..tak ajak pun..ni zaid pi under mana ni zaid?

  12. Mohd Zaid says:

    ni masa event pesta air selangor ari tu bro… 🙂

  13. Saif says:

    ** MASSIVE DISCOUNTS ** at the Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa, Bagan Lalang, Sepang. OVER 50% off official prices!. Further discounts for weekly bookings.nnCanary Palm Villa accommodates 4 Adults OR 3 Adults + 1 Child OR 2 Adults + 2 Children.nnRoom only rate at RM 450.00, this is an absolute bargain !.nnhttp://www.holidaylettings.co.uk/rentals/sepang/323571 or contact me direct for further discounts!n

  14. Dee says:

    Salam sume…if ada sesapa mnt na bercuti kat golden palm tree..bole call sy..hrg terbaik??? sy bg.. ??? call sy utk book n price details..tq Dee 0102329700

  15. ryanna says:

    Definitely a grand stay! Get all of these and more at YOUR getaway at Golden Palm Tree Iconic Resort & Spa at a discounted rate of more than 50% – only RM 350 nett!! Visit http://goldenpalmtreediscounts.blogspot.com/ and drop me a comment! Thank you!

  16. Anonymous says:

    tumpang lalu…if sesape berminat nk stay kat golden palm tree dgn harga serendah Rm350 boleh lh msg or call sy. 012 2208140.tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *