OH Cantiknya Golden Palm Tree Resorts – Sepang Gold Coast

Best betul kalau dapat bercuti dalam masa terdekat ni kan, ye lah hari-hari fikir pasal kerja lama-lama otak boleh jadi stress dah sakit. Haha cakap je lah zaid yang ko tu nak pergi bercuti kat Golden Palm Tree Resorts ni kan haha.. Sabtu lepas aku betul-betul happy sebab impian aku tercapai untuk menjejakkan kaki ke resort 6 bintang ni. Bukan calang-calang orang boleh tinggal kat sini tau dan harganya boleh tahan juga, tapi berbaloi lah dengan apa yang kita dapat disini.

Hari Sabtu hari tu aku dan kawan-kawan blogger yang lain sempat untuk singgah ke Golden Palm Tree Resorts – Sepang Gold Coast dan kami berpeluang untuk melawat setiap bilik yang ada disini dari yang paling murah dan hinggalah ke yang paling mahal. Resort ni memang best dan bestlah susah aku nak cakap macam mana kehebatan resort ni… korang kena datang sendiri baru korang tahu bestnya macam mana.

Untuk pengetahuan resort ini telah diiktiraf sebagai “The Longest Coastal Paradise In Asia” dimana ianya di reka berbentuk pokok kelapa sawit diatas air sepanjang 1.2 km dan memiliki 393 buah bilik ianya juga menjadikan resort ini sebagai resort eco-friendly sea-hotel yang pertama didunia. Golden Palm Tree Resorts terletak di Pantai Bagan Lalang dimana perjalanan ke sini hanya lebih kurang 85 minit dari Kuala Lumpur, 64 minit sekiranya anda dari Putrajaya dan hanya 46 minit dari KLIA. Jadi tiada alasan untuk korang kesini dan menikmati pemandangan indah di Pantai Bagan Lalang Sepang.

Disini bilik-biliknya dipanggil Villa dan terdapat 5 jenis villa yang disediakan untuk pelancong dalam negeri dan luar negara. Antaranya adalah Travelers Palm Villa, Premier Travelers Palm Villa, Canary Palm Villa, Ivory Palm Villa dan Royale Palm Villa dan harga-harga berlainan mengikut jenis villa. Di resort ini mereka menyediakan perkhidmatan buggy untuk memudahkan perjalanan pengunjung sebab maklumlah hotel ni panjang dan kalau nak jalan memang penat lah. Apa yang menarik perhatian aku adalah bumbung dan atap villa nya menggunakan daun Alang-Alang yang mengeluarkan sejenis bau harum. Aku suka sangat bau daun Alang-Alang ni sangat menenangkan jiwa dan suasana boleh jadi romantik lah..

Info lanjut sila layari :

 

 

www.goldenpalmtree.com/

Golden Palm Tree

Resort & Spa Sdn Bhd (637783-W)

No. 67, Jalan Pantai Bagan Lalang,

Kg Bagan Lalang,

43950 Sungai Pelek,

Selangor Darul Ehsan, Malaysia

[mappress mapid="20"]

 

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com