SHARE

 

Murah-murah mari beli iPad mari beli mari…. haha memang bestlah kalau cakap pasal iPad sebab aku sampai hari ni tak mampu nak memiliki sebiji.. bukan tak mampu tapi berjimat orang kata haha.. Tapi hari ni aku semakin tak keruan bila tahu pengumuman iPad 2 pada 2 Mac hari tu.. Bila iPad 2 muncul je aku dah agak dah mesti harga iPad lama turun harga sekarang ni iPad lama dah pun turun harga kat Apple Store Malaysia. Jadi kepada sesiapa yang berkenan nak pakai iPad tu apa kata jom beli sekarang sebab sekarang ni harga turun mendadak dalam RM300-RM400 kat pasaran.

Berikut adalah harga iPad di  Apple Store Malaysia.

iPad  WiFi = Harga Terkini

16 GB harga RM1,199.00

32 GB harga RM1,499.00

64 GB harga 1,799.00

 

iPad Wifi + 3G = Harga Terkini

16 GB harga RM1,599.00

32 GB harga RM1,899.00

64 GB harga 2,199.00

 

Menurut didalam laman Apple, harga iPad 2 telah diumumkan iaitu USD499  di US, kalau ditukarkan kepada currency Malaysia harga pasaran iPad 2 adalah dalam RM1500 – RM1600 tapi itu kalau mereka ikut harga asal lah… sebab iPad 2 akan mula dipasarkan pada 11 March 2011 nanti. Kira murah jugalah kan iPad 2 ni … ermmm nak beli ke tak yek iPad ni apa-apa pun aku nak tunggu 11 March ni kalau betul lah harga iPad 2 yang aku anggarkan ni..

iPad 2  WiFi = Harga Terkini

16 GB harga ($499 USD) – RM1500 ++

32 GB harga ($599 USD) – RM1800 ++

64 GB harga ($699 USD) – RM2100 ++

iPad 2 Wifi + 3G = Harga Terkini

16 GB harga ($629 USD) – RM1900 ++

32 GB harga ($729 USD) – RM2200 ++

64 GB harga ($829 USD) – RM2500 ++

 

Apa kata kita guna DiGi MiFi untuk pengunaan iPad 2 kali ni

39 COMMENTS

  1. ikutkan rasa binasa.. ikutkan hati mati.. aduh.. memang boleh buat aku gila zaid tengok harga dia dah jatuh ni.. huhu… nak minta dekat wifelah buat hadiah hari jadi.. hehehe

  2. HUaaaa..mmg panasaran la tgk harga ipad ni kan?? Tapiiii…mak dah ada smardpad..tak perlu beli kot!!

    *kot disitu yea..means, keputusan tu blh bertukar bila2 masa je..JANGAN la bertentang mana dgn ipad ni..mahu ilang semua keputusan sblm ni kot*

  3. Kat mna kedai resmi Ipad tu aku nak beli kat kedai resmi jer psal it hri aku beli blackberry bkan kat kedai blackberry dah kena tipu

  4. ak pon nk cr ipad nie….mana yg best eh ipad or ipad2…ak takot kalo bli gadget nie cpt rosak….nk cr ktne…kalo lowyat takde sape nk tmn ak gi sana…huhu…ktne eh patot cr……mmg btol eh rege xkan lebey rm2.5K??…kalo lebey ak xsanggup dowh…huhu

  5. aduuuu…….2 hari slpas aku bli ipad3g ipad2 keluar lah plk…..aduh….hujung bulan nih nak mtak ktk mumy bli 1 lagi nih…..btol ker hrga u jual rm1,199 zaid?

  6. 1)Adakah IPAD2 ini ori siap dgn warranty?
    2)Betulkah IPAD2 tu dpt dgn harga-harga seperti:
    iPad Wifi + 3G = Harga Terkini
    16 GB harga RM1,599.00
    32 GB harga RM1,899.00
    3)Jika benar dan legit, boleh bg contact number untuk order IPAD2 yg jenis 16 GB harga RM1,599.00?

  7. Hai,saya ni pnggemar gadget,apalagi yg trbaru di pasaran,saya psti akn segera’usya’.Saya sudahpun memiliki blackberry torch dn 2 samsung tablet.Pda mulanya saya nk jgk memiliki produk apple.Tpi sblum beli tu,saya buat review dlu dari plbagai sumber dn saya dapati produk apple tak secanggih dn sebagus tablet.Malah aplikasi utk produk apple berasingn dn masing2nya ada hrga trsndiri.Mereka byk buat wang melalui aplikasi yg spatutnya trmasuk dlm pakej(produk).Kpada yg nk beli ipad tu pike2kn la dlu ye.Ipad tu sbnrnya lebih kpada trkenal je,xde yg lebih dari tu..skadar kongsi pngetahuan..

  8. nak tanya Anne, betul ke produk samsung lebih baik? Kalau ipad ni yang mana lebih baik agaknya sebab lepas raya ni saya mahu turun KL ada kerja dan mahu terus beli ipad. Harga di kota Kinabalu mingkin ada beza dengan KL. Kalau seiapa ada info tolong saya yang mana bagu dengan harga terkininya.

  9. alamakk….meman dlm dilema nih..nak amik yg mana…galaxy tab or ipad..huhu…tapi kalau galaxy tab, minat yg lama pnya…yg 7 inch tu..huhu…any suggestion?.. 😉

  10. @dzuandiey saya pakai kedua-dua ipad dan galaxy bagi saya pengguna apple saya lagi gemar pakai ipad.. tapi galaxy tab pun ok gak..

  11. Kalau ikutkan harga iPad2 di atas tu, confirm tidak termasuk warranty.
    Saya sedang jual iPad2, 16GB, Wi-Fi, 3G pada harga RM1,900.00 siap dengan aksesori asas.
    Warranty dijamin 1 tahun (selepas diaktifkan) di mana-mana Pusat Servis Apple.
    Kalau anda berminat, contact saya.

  12. HMMMMM . . . CAMNE EK NA TAU CARE2 na langgan. . . penin lha. . . ipad wat aku penin , . . huhk. . .

  13. ada saper2 nak jaul ipad 1murah2 x? Anggaran rm 500 kebawah… Tp biarlah kodisi yg cantik…. Berminatlah, sebab nak bg anak main ajer… Bg tgk citer….

  14. iPad Wifi + 3G = Harga Terkini

    Berapa harga I Pad 2 ada Wi Fi + 3G untuk 6 GB / 32 GB / 64 GB

    Saya bercadang untuk beli 2 set kalau harganya bagus setelah keluarnya I Pad 3

LEAVE A REPLY