Murah-Murah iPad dan iPad 2 (Harga Malaysia)

 

Murah-murah mari beli iPad mari beli mari…. haha memang bestlah kalau cakap pasal iPad sebab aku sampai hari ni tak mampu nak memiliki sebiji.. bukan tak mampu tapi berjimat orang kata haha.. Tapi hari ni aku semakin tak keruan bila tahu pengumuman iPad 2 pada 2 Mac hari tu.. Bila iPad 2 muncul je aku dah agak dah mesti harga iPad lama turun harga sekarang ni iPad lama dah pun turun harga kat Apple Store Malaysia. Jadi kepada sesiapa yang berkenan nak pakai iPad tu apa kata jom beli sekarang sebab sekarang ni harga turun mendadak dalam RM300-RM400 kat pasaran.

Berikut adalah harga iPad di  Apple Store Malaysia.

iPad  WiFi = Harga Terkini

16 GB harga RM1,199.00

32 GB harga RM1,499.00

64 GB harga 1,799.00

 

iPad Wifi + 3G = Harga Terkini

16 GB harga RM1,599.00

32 GB harga RM1,899.00

64 GB harga 2,199.00

 

Menurut didalam laman Apple, harga iPad 2 telah diumumkan iaitu USD499  di US, kalau ditukarkan kepada currency Malaysia harga pasaran iPad 2 adalah dalam RM1500 – RM1600 tapi itu kalau mereka ikut harga asal lah… sebab iPad 2 akan mula dipasarkan pada 11 March 2011 nanti. Kira murah jugalah kan iPad 2 ni … ermmm nak beli ke tak yek iPad ni apa-apa pun aku nak tunggu 11 March ni kalau betul lah harga iPad 2 yang aku anggarkan ni..

iPad 2  WiFi = Harga Terkini

16 GB harga ($499 USD) – RM1500 ++

32 GB harga ($599 USD) – RM1800 ++

64 GB harga ($699 USD) – RM2100 ++

iPad 2 Wifi + 3G = Harga Terkini

16 GB harga ($629 USD) – RM1900 ++

32 GB harga ($729 USD) – RM2200 ++

64 GB harga ($829 USD) – RM2500 ++

 

Apa kata kita guna DiGi MiFi untuk pengunaan iPad 2 kali ni

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.