Aku Insan Biasa

Jom Shopping Di Plaza Wawasan, Kota Kinabalu Sabah.

dalam Percutian oleh

Nak cari barang kraftangan, tshirt, keychain, beg dan cendera mata lain untuk dibawa pulang? apa kata kalau ke Kota Kinabalu Sabah kita singgah sebentar di Plaza Wawasan. Disini terdapat pelbagai barangan kraftangan dan lain-lain dijual dengan harga yang cukup murah. Tempatnya mudah nak cari tapi kalau takut sesat apa kata tengok peta yang aku sediakan dibawah ni..

[mappress mapid=”12″]

Plaza Wawasan
Lorong Plaza Wawasan, Api-api Commercial Centre, 88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia

 

Plaza Wawasan adalah salah satu pusat membeli-belah yang popular di Kota Kinabalu ianya terletak bersebelahan dengan Api-api centre dan stesen bus Kota Kinabalu, terdapat banyak kedai menjual barangan kraftangan, alat elektronik, kedai makan dan sebagainya. Sekiranya anda ingin bermalam disekitar Plaza Wawasan, terdapat banyak tempat penginapan yang disediakan dan salah satunya yang popular berdekatan Plaza Wawasan adalah Hotel Tang Dynasty dan Promenade Hotel

 

Pakaian yang dijual disini amat murah sekali,.. jangan lupa untuk tawar menawar ya..

 

Pelbagai jenis pilihan dan kedai menjual pakaian di tingkat satu Plaza Wawasan.

 

Barangan Kraftangan yang dijual di Plaza Wawasan Sabah.

 

Mutiara juga dijual dengan harga yang murah

 

Alat permainan muzik tradisional juga dijual disini.

 

Tak dapat makan Ambuyat?.. dapat beli fridge magnet pun jadi lah…

 

Barangan kraftangan yang jual disini.

 

Kalau ke sini jangan lupa beli key-chain ye.. boleh tulis nama lagi.. :)

 

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com

11 Comments

  1. Zaid – I did not go to this bazaar, but shopped around the hotel area and bought the handmade wood mask, the angklung and plenty more. My hubby had to stop me from buying more as the carrying back to KL via flight was a issue.

    One or two did crack although was packed very tighly.

  2. here u allowed to “tawar menawar” ….. if u r lucky then u can buy with cheaply price ! kenapa pandai cakap lah . banyak kedai, banyak pilihan , pilih yang murah2

  3. alat muzik yg ko pegang tu zaid , nama nya sompoton.. ada try tiup kah? kalau sy yg tiup tiada bunyi tu….kena pandai tiup tu..

  4. Salam Zaid, Baca blog awak pasal Sabah ni, boleh dijadikan info utk saya ke Sabah bln 5 nanti. Antara pasar filipin ngan Plaza Warisan nih, mana lagi murah? Kami plan nk menginap di Apartment Universiti, Juah x dr Bandar KK? Keadaan jln nk ke bandar KK tuh sesak x? Soalan terakhir, Agaknya boleh tersesat x jalan nk ke Kundasang, maklumlah kami yg pegi semua ni nanti memang xde pengalaman langsung ke Sabah!

  5. Salam Cik Yan.. utk pengetahuan saya bukan orang sabah.. dan masa saya pergi sabah tu pun main redah je.. harap info dan pengalaman saya diblog ini dapat menjadi panduan kat awak nanti ye..

  6. Assalammualaikum,

    Zaid, akak sekeluarga ada plan nak ke KK (InsyaAllah)…akak berminat nak hubungi En Yaacob utk sewa keta. Kalau mention nama zaid kat En Yaacob tu rasa2nya dia kenal ke?

  7. Selamat malam.. boleh tak saya dapatkan contoh kertas kerja untuk perniagaan kraftangan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Terbaru dari

Kembali Ke Atas