Aksi Panas Ariel Peterpan Dan Luna Maya

Aku pelik lah sejak 3-4 hari ni banyak pulak keyword “Aksi Panas Ariel Peterpan Dan Luna Maya” masuk blog aku, ni semua gara-gara entry aku dulu yang bertajuk 18SX SAJAHA : Skandal Ariel Peterporn & Cut Tari (Gambar/Video), Download Video Lucah Ariel Peterpan dan Luna Maya dan PANAS!! : Aksi Porno Ariel Peterpan Dan Bunga Citra Lestari Pula!. Aku rasa keyword dan carian terbanyak ni adalah kerana kes Ariel dan Luna Maya telah dibicarakan dan hukuman pun telah dijalankan, tu yang ramai peminat Peterpon nak cari info pasal artis hot ni.

Pada pengetahuan aku, Nazril Irham atau lebih dikenali sebagai Ariel Peterpan atau lebih mesra dengan panggilan Ariel Peterpon telah pun di jatuhkan hukuman penjara selama 3 tahun 6 bulan atas kesalahan penyebaran video pornography beliau dibawah akta “ 29 UU No 44/2008 tentang Pornografi,  27 UU No 11/2008 tentang Informasi dan Transaksi Elektronik (ITE), dan  282 KUHP karana telah menyiarkan sesuatu bentuk pornografi dan asusila” Ariel juga didenda sebanyak Rp250 juta atau sekurang-kurangnya penjara 3 bulan jika tidak dapat melunaskan denda tersebut.

Ramai yang aku dengar ada yang bersetuju dengan hukuman yang dikenakan kepada Ariel tu, ada juga yang cakap hukumannya tak setimpal. Bagi aku keputusan mahkamah adalah adil dan tepat sekali, dan aku harap supaya Ariel dan mana-mana artis lain yang bergelumang dengan maksiat ni dapat insaf dengan apa ketelanjuran yang diorang dah buat.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *