Monthly Archives: February 2011

Amansari Residence Resort, Johor.

Baru-baru ni aku terlibat dalam trip bersama media untuk menyaksikan Karnival Layang-Layang Sedunia kali ke-16 di Johor. Penginapan selama 2 malam aku disini ditaja oleh pihak Amansari Residence Resort (ARR) untuk para media yang terlibat. Ini adalah kali pertama aku … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | 20 Comments

Side Mirror Motor Pun Nak Curi

Tension aku masuk ni dah 3 kali cermin pandang sisi (side mirror) moto Honda Wave aku ni kena curi kat tempat parking motosikal Plaza Berjaya Kuala Lumpur. Tau lah moto aku ni moto lama dan tak sehebat moto mahal yang … Continue reading

Posted in Diriku | Tagged , , , , , , , , | 12 Comments

Featured Blogger @ Komuniti-blogger.com

Terima kasih kepada Azree yang sudi featured blog http://www.mohdzaid.com/ kat websitenya di http://komuniti-blogger.com/ semoga website Komuniti-Blogger terus maju jaya dan update cerita-cerita hangat lagi.. Berikut adalah komen yang ditulis Azree di websitenya. So aku nak seru semua pembaca blog aku … Continue reading

Posted in Blog | Tagged , , , | 2 Comments

Monsopiad Cultural Village – Kadazan Warrior

Memperingati kehidupan dan zaman lagenda Pahlawan Kadazandusun dan pemburu kepala Monsopiad… Kampung Kebudayaan Monsopiad dibuka pada 1 May 1996 untuk memperingati kegagahan pahlawan Kadazan dan pemburu-pemburu kepala Monsopiad. Kampung tradisi tersebut merupakan tapak bersejarah yang dibina diatas tanah yang diduduki … Continue reading

Posted in Percutian | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | 9 Comments

Siapa Awi Rafael?

Seriously aku tak kenal pun siapa Awi Rafael sebelum ni, sehinggalah hari ni baru aku tahu siapa penyanyi sebenar lagu Pulanglah yang selalu berkumandang di radio tu.. kalau korang tak dapat tangkap lagi cuba baca lirik ni “Pulanglah sebelumku run … Continue reading

Posted in Review Album (Malaysia) | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , | 25 Comments

Menang iPad 16G WiFi Dengan Jackcow.com

Ohyehh!! apa itu Jackcow.com ?? Jackcow.com merupakan satu laman yang menyediakan perkhidmatan diskaun untuk produk-produk, makanan, percutian, dan macam-macam lagi setiap hari. Kenapa perlu bayar lebih sedangkan anda boleh menikmati diskaun dari 50% sehingga 90% ??.. melalui Jackcow kita dapat … Continue reading

Posted in Macam-Macam | Tagged , , , , , , | 2 Comments