Cukai Kerajaan Naik 6% Untuk Pengguna Talian Postpaid

Baru dapat SMS dari @Digi_Telco yang aku akan dikenakan cukai kerajaan yang naik sehingga 6% yang akan bermula pada 1-Feb-2011 nanti. Untuk pengetahuan semua pada Belanjawan 2011 hari tu, cukai kerajaan telah meningkat dari 5% ke 6% tahun ini dan ia melibatkan kepada pengguna talian postpaid (bil). Huhu aku memang tak suka Government TAX untuk service telco ni , apalah salahnya kalau turunkan sedikit dari menaikkan kadar cukai, memanglah 6% tu nampak sikit tapi kalau dikira-kira banyak juga tu.  Dahlah sekarang ni ekonomi aku agak meruncing dengan nak bayar cukai kad kredit lagi cukai tu cukai ni.. agaknya akan datang berapa banyak lagi cukai yang akan dikenakan.

SMS yang agak mengejutkan aku petang tadi dari DiGi. Nasib baik pihak DiGi ingatkan aku kalau tak, tak pasal-pasal customer service dia kena maki dengan aku bila sampai bil nanti hehe.. 🙂

Sumber dari Website DiGi : http://www.digi.com.my/aboutdigi/notices/index.do

Service Tax Rate Announcement

As announced in the 2011 Malaysian Budget, the service tax has been increased to 6% by the Government. Effective 1 Jan 2011 onwards, the 6% service tax will be charged for new registrations, while customers registered before 1 Jan 2011 will only be charged the new service tax effective February 2011. Thank you for your continuous support.

Apa-apa pun tahniah kepada DiGi sebab bagi info ni kepada pelanggan, aku rasa hanya telco DiGi je yang buat announce melalui SMS dan website kepada pelanggan dan ini adalah satu yang membanggakan kerana DiGi tidak menyembunyikan maklumat dan sentiasa mengingatkan kepada pelanggannya. DiGi juga telah mengumumkan bahawa panggilan ke talian 1-800 adalah percuma sekarang ni dan talian 1-300 akan dikenakan caj 36 sen/min (Prepaid) dan 30 sen/min (Postpaid).

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Cukai Kerajaan Naik 6% Untuk Pengguna Talian Postpaid

  1. hmm..peliknya..kenapa anon tak dapat pun msj tu..

  2. mknace says:

    🙂 🙂 🙂 terbaeekkk!!!!

  3. Bean Moreno says:

    betul ke bro?semua telco ke?

  4. Mohd Zaid says:

    semua telco bro.. mulai 1 Feb ni.

  5. Mohd Zaid says:

    mknace yesss… memang terbaik lah.. harap2 kerajaan naikkan lagilah .. besttttnyeee

  6. Mohd Zaid says:

    Anon pakai telco apa?.. hanya DiGi je yang bagi SMS skrg ni.. telco lain tak de announce pun..

  7. JMR says:

    nmpk pasni kena pakai prepaid le..eh, ke prepaid kena tax gk????

  8. owh..anon pakai celcom..patutlah..cet..teruk betol tak announce..

  9. Sya Isya says:

    oh, baru tahu, x dapat mesej apa pun dari maxis, tapi memang nak tukar ke prepaid this saturday, Thanks for the info.

  10. rockinsudu says:

    tu la. 6% tu pun bnyk gak.
    ak skng mmg mls nk pkai pospaid dah. dulu dah terkene ngan celcom

  11. kalau cam nie… baik pakai prepaid je.. lagi jimat huhuhu

  12. Margarito says:

    We are a bunch of volunteers and opening a new scheme in our community.
    Your site provided us with useful information to work
    on. You have ddone a formidable task and our whole group might be thankful to you.

  13. wayne banks says:

    Whats up are using WordPress for your site platform?
    I’m new to the blog world but I’m trying to get started and
    create my own. Do you need any html coding expertise to make your
    own blog? Any help would be really appreciated!

  14. Iris says:

    Good answer back in return of this difficulty with firm arguments and describing everything
    regarding that.

  15. Esperanza says:

    Good day! Do you know if they make any plugins to help with
    Search Engine Optimization? I’mtrying to get my blog to rank for some targeted keywords but
    I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
    Kudos!

  16. Major says:

    hello!,I like your writing so a lot! percentage we keep in touch extra approximately your
    post on AOL? I need an expert iin this house to resolve my problem.
    Maybe that is you! Taking a look ahead to look you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *