Baik Baik Sayang …

Siapa peminat kumpulan Wali Band angkat tangan.. wahh ramai gak yang angkat tangan kan termasuklah aku huhu.. Memang bestkan lagu Baik Baik Sayang dari Wali Band ni.. memang touching gile lah, korang nak tahu tak yang kumpulan Wali Band ni nak berlakon filem yang bertajuk “Baik Baik Sayang” yang bakal ditayangkan dipawagan Indonesia pada 13 Januari 2011 nanti. Filem yang dibintangi oleh Apoy (Gitaris), Faank (Vokalis), Ovie (Keyboard) dan Tomi (Drum) dan filem “Baik Baik Sayang” boleh dianggap macam filem seni biografi seni diorang lah.. Sebanyak 80% dari filem ni menceritakan tentang perjalanan seni Wali Band itu sendiri dari orang biasa menjadi salah satu band terkenal di Indonesia dan seantero dunia. Baguslah kalau mereka berlakon filem sebab diorang ni memang best bagi aku, lagu-lagu diorang penuh dengan nasihat dan berwarna-warni dalam kehidupan. Harap-harap cerita ni akan ditayangkan di Malaysia juga nanti gerenti top meletop punya. Apa-apa pun jom kita layan lagu Baik Baik Sayang dari Wali Band ni dulu.. ada version karok lagi.. jom karok..

Wali Band – Baik Baik Sayang

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Back to Reff

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Album Lirik Video and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Baik Baik Sayang …

  1. imanshah says:

    love this song very much..pernah present lagu ni masa dinner..

  2. imanshah says:

    suka lagu ni..pernah nyanyi masa dinner

  3. matjoe says:

    byk lagu wali yg best. the only indon band yg aku beli album kt pasar malam

  4. alice says:

    aku pun suka lagu ni…best untuk layan sambil kerja..

  5. Syeda says:

    Aku suka lagu ini bangat!!! selalu aku dgr tnpa rase jemu punn..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *