Macintosh & Microsoft Windows

Antara dua OS ni yang mana pilihan korang dan jenis dan version apa yang korang pernah pakai? Aku mula-mula pakai komputer pada tahun 1995 masa tu aku pergi office mak aku kat INSPEN kebetulan mak aku kerja di perpustakaan INSPEN waktu tu, so aku pun tengok-tengoklah apa yang bestnya tentang komputer ni. Waktu tu office mak aku bekerja masih pakai MS-DOS, memang aku tak paham apa pun. Tahun 1996 mak aku beli sebiji komputer dan letak kat rumah, masa tu pakai Windows 95. Terbangak-bangak la juga cari butang on kat CPU masa tuh, maklumlah baru pertama kali kenal komputer agak jakun la sikit masa tu. Nasib baik mak aku pandai tentang komputer, dialah orang yang pertama ajar aku macam mana nak on komputer ni. Sejak dari tu aku mulalah main dengan Microsoft Office habis semua aku godek sampai rosaklah PC tu hahaha.. Sekarang ni pakai Windows 7, sebab bagi aku Microsoft Windows adalah terbaik walaupun aku pakai yang crack version je..  ada sesiapa yang pernah pakai Macintosh?.. aku terus terang cakap tak pernah pakai hahaha.. ok jom kita tengok video youtube senarai-senarai version OS Macintosh & Microsoft Windows ni..

Sejarah Microsoft Windows

Sejarah Macintosh

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Macintosh & Microsoft Windows

  1. Jake Hays says:

    first yg aku guna dulu zaid adalah Windows 98, win 95, aku mmg xsempat guna hehehe.. wktu tu tahun 2000. Then semakin masa berlalu, sampai lah kemunculan win 7 (yang aku benci antara windows semua haha) terus aku tukar arah, now aku pakai Mac Os X . . agak hebat berbanding Windows, terus terang aku cakap, lepas ni aku tak nak kembali dengan windows lg hehehe

  2. Mohd azhar says:

    aku sempat guna win95, 98se, ME, XP, 7. vista aku skip. haha.. Lpas tu aku belajar2 guna linux, terus pakai ubuntu, openSUSE, n bnyk lg distro yg aku da pakai.

    Mac pun dalam perancangan nak beli. 1st step, iphone. hehe. bercadang nak amek iMac 21.5″ or MBPro 13″..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *