Majlis Perasmian Model Peugeot 207 Di PICC Putrajaya

Fuhhh lama sungguh tak kemaskini blog aku ni kan?.. dah bersawang-sawang dan dah jadi sarang spammer la pulak sejak dua menjak ni. Banyak betul event aku pergi minggu lepas tapi baru hari ni berkesempatan nak update blog. Sekarang ni tah kenapa mood malas tu semakin menjadi-jadi la pulak kan. Tapi tak apalah walaupun rank Alexa dah jatuh menjunam aku tetap bangga sebab blog ini tetap ada pengunjung setia setiap hari. Aku tahu korang mesti rindu kat aku kan.. hahaha (Perasan tul aku nih..)

Oh ye ni nak habaq mai minggu lepas aku dapat jemputan mengejut dari Nuffnang GPlusMY untuk menghadiri majlis pelancaran kereta terbaru Peugeot 207 di Putrajaya International Convention Centre (PICC) Putrajaya. Wow memang bertuah sungguh aku sebab dapat jemputan ni.. terima kasih Michelle dari Nuffnang atas jemputan ini, yang bestnya majlis ini dirasmikan oleh mantan Perdana Menteri kita dulu tak lain tak bukan Tun Dr Mahathir Mohamad, ini adalah kali ketiga aku dapat bersua muka dengan Tun, memang best tapi aku sampai hari ini tak dapat nak bergambar dengan Tun, tah bila la agaknya ye.. kalau-kalau Tun baca blog aku ni harap sangat nak bergambar dengan Tun.. boleh kannn… (ingat lagi masa dulu nak bergambar dgn Tun tapi tak dapat sebab ditolak dengan bodyguard Tun) tak apa Tun, next time ye kita berpossing okey.

Peugeot 207 ni merupakan model kereta terbaru yang dipasarkan oleh Nasim Sdn. Bhd. Kalau nak diikutkan kereta Peugeot 207 1.6L enjin ni tak la mahal pun sebab harganya dari RM72,888 termasuk insuran. Kira mampu milik la orang-orang macam aku nih, lagu pun rekaan model kereta ni sangat urban, unik, cantik dan sesuai dimiliki oleh anak muda masakini. Antara lain yang ada kat dalam kereta ni termasuklah radio MP3/WMA audio CD Player dengan USB dan Bluetooth dan 6 speaker-system, serta boleh disambungkan ke telefon bimbit anda dan membua panggilan dan redail last number melalui audio player. Wow canggih kan?.. apa lagi kalau berduit dapatkan satu dipasaran okey..

Awek-awek amoi banyak kat sini.. pilih je mana suka suh dia possing mesti meletopnya haha..

dapat makan free weii siapa tak nak.. makanan sedap-sedap pulak tuh..

Tun Dr Mahathir Mohamad dan SM Nasarudin (Nasim Sdn. Bhd) merasmikan model terbaru kereta Peugeot 207 ini.

Tun Dr Mahathir Mohamad mencuba model Peugeot 207. Tun ok ke kereta tu?.. mestilah ok kan..

Sesi pemberian cenderahati.

Pengacara majlis yang cantik molek oleh Daphne Iking

Model Peugeot 207

Model Peugeot 207

Model Peugeot 207

Model Peugeot 207

Model enjin Peugeot 207.. sangat kemas, opsss aku ni tak tau sangat pasal enjin kereta.. aku tau pakai je.. tapi kira kemas la enjin ni kan.?

Model Peugeot 207

Model Peugeot 207

Model Peugeot 207 – haaa yang ni model tak berbayar okey.. nak juga merasa naik kereta mahal walaupun tak berduit.. dapat posing depan camera pun kira okey lah kan.

Daphne Iking yang peramah dan mudah nak ambil gambar, sentiasa senyum depan peminat.. haaa macam ni lah artis yang aku suka.. walaupun aku ni jenis peminat yang banyak songeh tapi Daphne tetap senyum memanjang.. Wow you look so comel u know..

Inilah barisan GPlusMY yang dijemput hadir.. cuba cari gambar anda..

PUTRAJAYA: Nasim Sdn Bhd, the official distributor of Peugeot vehicles in Malaysia, expects to sell 5,000 to 6,000 units of the newly launched 207 sedan model, which is the first Peugeot to be produced in Malaysia that will be exported to other right-hand drive markets in Asean as well as Sri Lanka.

Chief executive officer and Naza Group joint group executive chairman SM Nasarudin SM Nasimuddin said Nasim was targeting to sell 20% of the total target units overseas.

“We will begin exporting the 207 immediately and the car would be featured at the 2011 Bangkok International Motor Show,” he told reporters yesterday after the launching ceremony officiated by former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad.

Nasarudin said the 207 was “an irresistible car” and the beginning of a new strategy for Peugeot in Malaysia and the rest of the region.

He said the car had 40% local content and in the future, more research and development would be done with Peugeot to increase the local content.

Earlier this year, Automobiles Peugeot appointed Nasim its partner to make Malaysia its manufacturing hub for the region. The 207 is the first car to be launched under this agreement.

As a B-segment car, the 207 was heading into an extremely competitive market currently dominated by Japanese makes, said Nasarudin. “However, we believe there is a current shift in the market towards European brands, especially in the aforementioned segment,” he said.

Aimed at urban consumers and young families, the 207 is equipped with a 1.6L engine and priced on the road with insurance from RM72,888.

PUTRAJAYA: Nasim Sdn Bhd, the official distributor of Peugeot vehicles in Malaysia, expects to sell 5,000 to 6,000 units of the newly launched 207 sedan model, which is the first Peugeot to be produced in Malaysia that will be exported to other right-hand drive markets in Asean as well as Sri Lanka.

Chief executive officer and Naza Group joint group executive chairman SM Nasarudin SM Nasimuddin said Nasim was targeting to sell 20% of the total target units overseas.

“We will begin exporting the 207 immediately and the car would be featured at the 2011 Bangkok International Motor Show,” he told reporters yesterday after the launching ceremony officiated by former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad.

Nasarudin said the 207 was “an irresistible car” and the beginning of a new strategy for Peugeot in Malaysia and the rest of the region.

He said the car had 40% local content and in the future, more research and development would be done with Peugeot to increase the local content.

Earlier this year, Automobiles Peugeot appointed Nasim its partner to make Malaysia its manufacturing hub for the region. The 207 is the first car to be launched under this agreement.

As a B-segment car, the 207 was heading into an extremely competitive market currently dominated by Japanese makes, said Nasarudin. “However, we believe there is a current shift in the market towards European brands, especially in the aforementioned segment,” he said.

Aimed at urban consumers and young families, the 207 is equipped with a 1.6L engine and priced on the road with insurance from RM72,888.

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in GPlusMY and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Majlis Perasmian Model Peugeot 207 Di PICC Putrajaya

  1. menarik… bikin jeles je ne he..23x

  2. fiD says:

    perh bro, lain macam je gambar berdua-duan tu, hehe 😛

  3. MuJE says:

    adehhhhhh….. jeles2…. bila la nuffnang nak turun ipoh pulak ni.. ecehhh….he3

  4. matjoe says:

    mcm best laa ni kereta. tp aku dh ada myvi ni pun sakit waa nak menyara

  5. wow wow weee…model dia semua ngetop2…nak2 yg pakai kemeja posing dlm keter tu…

  6. rockinsudu says:

    wahhh. best la dpt pg. ade Daphne Iking lg uh. haha

  7. Hmmm…. time amik gambar ngan Daphne Iking…. ramai yang berebut2….. hahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *