RM167.77 – My First ChurpChurp Cheque Has Arrived

Alhamdulillah dengar je pasal duit sah ramai yang masuk blog aku hehe, memang lah siapa yang tak nak duit kan?.. mula-mula dulu aku tak berapa percaya sangat dengan Twitter dan Facebook ni boleh buat duit. Setelah aku join @Churp2 ni baru aku tahu yang kita boleh buat dan cari pendapatan sampingan juga. Hari ni bila aku cek kat peti surat rumah aku cheque bernilai RM167.77 dari Netcentric Sdn. Bhd a.k.a ChurpChurp.com telah sampai dengan selamatnya. Esok aku nak bankin terus kat dalam bank sebab minggu depan aku nak gi jenjalan Melaka ngan kengkawan ofis so boleh la habiskan duit ni hehe..

Ingat tak lagi sebelum ni aku pernah tweet pasal aku cashout duit ChurpChurp?.. hari ini aku nak proof kan bahawa ChurpChurp tak menipu atau scam dan mereka memang bayar duit kat kita. Alhamdulillah lepas ni harap pihak ChurpChurp dapat bagi banyak lagi assignment kat aku ye.. oh ye hari ni kat blog ChurpChurp ada contest wayang cerita Rapunzel : A Tangled Tale siapa yang berminat nak menang tiket percuma boleh la klik link tu ye..

Cheque dari ChurpChurp.com

Inilah bukti cheque dari ChurpChurp.com yang aku dapat.. Im so happy today u know.. walaupun nilainya sedikit tapi inilah hasilnya bertwitter dan berfacebook. Ianya tak sia-sia.. inilah Power of Social Media ..

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to RM167.77 – My First ChurpChurp Cheque Has Arrived

  1. Anarm says:

    churpchurp not a scam.. sape2 yg fikir program ni scam, better try dulu.. jgn dengar cakap orang yg kata bende ni scam.. aku pon dh dpt 1st cashout, raya hari tu.. skrg tgh kumpul utk 2nd cashout.. dh lepas tahap cashout dh tapi saje tamak nak kumpul banyak2 lagi.. hehe

  2. Simon Seow says:

    I think my Churp Churp check will arrive early December.

  3. suria says:

    ala..suria dh regster..but xapprove2 or xbg job pun lg..ada slh ke suria regster ker..or suria xcukup fofular?ngeh!!

  4. lina says:

    Singgah nak juga dapat duit mcm tu..

  5. zuraonce says:

    berapa assignment baru leh dpt duet byk ni?

  6. Affan says:

    hohoh. tahniah bro. aku baru sebulan lebih rasanya ada twitter, so baru gak mendaftar churpchurp

  7. zik says:

    ak masih tak cash out… pelan2 kayuh..hehe

  8. fadah says:

    bro….churpchurp ni apa?
    macam mana nak jana melalui ini…
    x berapa pahamlah…

  9. nikamirul says:

    aku ada lagi rm99.42 baru cashout ngahahaha

  10. whoaaa… sempoi la income double NUFFNANG + churp churp….. ;-p

  11. nirelwof says:

    wow…dapat cek churp2 plak…saya baru nak berjinak2 dgn churp2…ade tips tak? hehehe

  12. follower tak ramai, so takat ni baru dpt togaplohtiga sen…malu taw nak ckp sebenarnya…ada lagi 2 assignment tak buat lagi…tak tau bila nak buat nie..

  13. rashid says:

    Memang letih nak tunggu RM100++…tapi kalau dapt memang berbaloi2..hehe

  14. puyie says:

    mula2 daftar pastu buat derk je, tapi aku terjezut tahap gaban bila ada yang skali tweets je dapat RM10 dan cash out beratus-ratus… dan yang bestnye ade e-book pasal mcm mana nak buat duit dengan twitter dan churpchurp

  15. Azah says:

    huhu… tahniah,,
    sy tgh dilemma nk cahs out je nk kumpul lagi… :d

  16. admin says:

    betul tu Anarm .. ianya bukan Scam, saya dah dapat pun duit churp2 ni.. yahooo enjoy..

  17. admin says:

    Simon Seow boleh la belanja nanti hehehe..

  18. admin says:

    terima kasih bro Affan .. saya doakan awak juga berjaya nanti.. 🙂

  19. Pingback: Aku Zaid » Baru Daripada ChurpChurp – Social Sharing

  20. Noridah says:

    saya baru kumpul RM42 ++, tahun depan agaknya cash out. 1 assign dapat RM5 ++, follower ada seribu lebih…target tahun depan nak tingkatkan follower kepada 2000. Insya’Allah

  21. admin says:

    Insya’Allah lama-lama jadi bukit 🙂

  22. Pingback: Aku Zaid " RM167.77 – My First ChurpChurp Cheque Has Arrived

  23. normaliza says:

    SAYA SEDANG MENANTI….

  24. Mohd Zaid says:

    berapa yang awak cashout normaliza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *