Pelancaran Blackberry Torch Celcom di Pavillion

Anda penggemar Blackberry? huhu aku pun sukakan Blackberry sebab ianya amat ringat dan penuh dengan ciri-ciri sosial network bagi seorang blogger inginkan. Hari Khamis lepas bertempat di Pavilion Kuala Lumpur berlangsungnya pelancaran Blackberry Torch dari Celcom untuk peminat-peminat Blackberry. Model baru Torch ini amat menarik sekali minat dan perhatian anak muda masa kini.

Pihak media dan blogger Nuffnang berkesempatan dan diberi peluang menyaksikan sendiri pelancaran model OS Blackberry Torch ini di La Bodega @ Pavilion KL, Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Huh cantikkan model ni.. ehhh silap model BB nih hehe.. 🙂

Majlis dirasmikan oleh Mr. Chee Pok Jin iaitu Chief Marketing Officer Celcom Axiata Berhad dan En. Zalman Aefendy Zainal Abidin iaitu Celcom’s Director Marketing.

Pada hari tu orang ramai boleh beli dan langgan terus pakej yang ditawarkan oleh pihak Celcom dengan harga promosi. Memang berbaloi-baloi kalau pakai Celcom ni, sebab apa bagi pelanggan yang datang awal dan 10 yang terawal pada hari tersebut boleh beli 1 unit Blackberry Torch 9800 Smartphone yang bernilai RM2500 ini dengan harga RM8 sajaha. Perhhhh tak boleh belah la RM8 je, tapi tahu tak 10 orang yang terawal tu dah beratur kat depan Pavillion ni sejak dari pukul 4 pagi lagi. Memang berbaloi lah beratur dari pagi. Bagi 100 pelanggan seterusnya boleh beli dengan harga RM488 dan 100 seterusnya boleh beli dengan harga RM888, siapa cepat dia dapatlah.

Ini dia 10 pelanggan bertuah yang dapat beli Celcom Blackberry Torch 9800 Smartphone yang bernilai RM2500 ini dengan harga RM8 sajaha. Tahniah..

Aku dengan model terbaru Blackberry Torch 9800 Smartphone. Memang canggih smartphone terbaru ni rasa nak tukar je Blackberry Curve aku yang dah tak canggih ni..

http://luckystrike14.blogspot.com/ dan http://dustyhawk.net/

http://www.kakinakl.com/


Blogger-blogger NuffnangMY yang turut memeriahkan majlis.. kami kalau dah berjumpa program tak meriah pun jadi meriah tak gitu hehehe..

Banyak persembahan untuk pengunjung pada petang itu. Best pulak tengok orang tonggeng-tonggeng nih..

Okey kepada sesiapa yang berminat untuk dapatkan sebiji Blackberry Torch boleh dapatkan di cawangan Celcom yang berhampiran dan pilihlah pakej yang sesuai dengan wang anda.


Ciri-Ciri yang ada pada Blackberry Torch 9800 Smartphone ini.

Inilah ciri-ciri yang aku cari pada Smartphone Blackberry selama ni, sebab paparan skrin sentuhnya berukuran 3.2 inci dan juga memiliki papan kunci keyboard yang unik. Lihat ciri-ciri lain yang ada pada Smartphone ini:-

General

Closed                                                     Open
Height     4.37 in / 111 mm     5.83 in / 148 mm
Width     2.44 in / 62 mm         2.44 in / 62 mm
Depth     0.57 in / 14.6 mm     0.57 in / 14.6 mm
Weight     5.68 oz / 161.1 g     5.68 oz / 161.1 g

Camera & video
recording

• 5 MP camera
• 2X digital zoom
• Continuous auto-focus
• Image stabilization
• Flash
• 11 scene modes
• Video recording

Media Player

• Video formats: MPEG4, H.263, H.264, WMV3
• Audio formats: MP3, AMR-NB

Wi-Fi

• 802.11 b/g/n
• WPA / WPA2 Personal and Enterprise
• Cisco CCX certified
• Wi-Fi® access to BlackBerry® Enterprise Server
• Wi-Fi access to BlackBerry® Internet Bundle
• Support for UMA (carrier-dependent)

Display

• 3.2″ HVGA+ 480×360 pixel color display
• 3.18″ (measured diagonally)
• Light-sensing, proximity-detecting screen
• User-selectable font size

Carrier networks

• Tri-band 3G UMTS networks: 2100/1900/850/800MHz
• Quad-band GSM/GPRS/EDGE networks: 850/900/1800/1900MHz

Battery & battery life

1300 mAHr removable / rechargeable lithium-ion battery
• Talk time: up to 5.5 hours (GSM®), up to 5.8 hours (UMTS®)
• Standby time: up to 18 days (GSM), up to 14 days (UMTS)
• Music playback: up to 30 hours
• Video playback: up to 6 hours

Audio & Voice

• 3.5 mm stereo headset jack
• Built-in speakerphone
• M3/T3 (open position only) rating for hearing aids

Memory

512 MB onboard memory
4 GB eMMC + 4 GB media card included
Expandable memory with support for microSDcards up to 32 GB

Bluetooth

• Bluetooth® v2.1 + EDR
• Mono/stereo headset
• Hands-free operation
• Messaging access profile
• Serial port profile
• SIM access profile
• Stereo audio (A2DP/AVCRP)
• Dial-up networking (DUN)

Ringtones & notifications

• Polyphonic/MIDI ringtones
• MP3 ringtones
• Vibrate mode
• On-screen
• LED indicator
• User configurable

Security

• Password protection with keyboard lock
Sleep mode
AES or Triple DES encryption with BlackBerry® Enterprise Server
Optional support for S/MIME
FIPS validation

Typing & navigation
Trackpad
Touch screen with on-screen keyboard: portraitSureType®, QWERTY and multi-tap, landscape QWERTY
Slide-out QWERTY
ESC key to right of trackpad
Menu key to left of trackpad
Keyboard backlighting

Modem

• RIM® wireless modem
• Tethered modem capability

About Mohd Zaid

Seorang penulis blog yang masih belajar bagaimana untuk menulis blog dengan baik. Saya amat meminati muzik dan gemar bersosial secara berhemah dengan rakan-rakan. Sekiranya anda ingin saya membuat review produk, makanan atau menghadiri sebarang event, sila hantarkan jemputan anda ke email : admin[at]mohdzaid.com atau yedkajang[at]gmail.com
This entry was posted in Macam-Macam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pelancaran Blackberry Torch Celcom di Pavillion

  1. terbaik la… bro dapat jumpa dorg last week time AmBank punya lunching je…

    eh alang2 nk tukar tue.. tolak la kat bro ek

  2. Hi All

    Join to win a Brand-New BLACKBERRY TORCH 9800 Worth RM2088 from Groupego Malaysia

    More info at http://tinyurl.com/4o3zww3

    Cheers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *